Bug 225132 - Intel 915GV not working correctly with i810 driver
Intel 915GV not working correctly with i810 driver
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: xorg-x11 (Show other bugs)
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2007-01-29 04:21 EST by Jos Vos
Modified: 2007-11-16 20:14 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2007-01-31 12:26:08 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Jos Vos 2007-01-29 04:21:50 EST
Description of problem:

A system with an 1024x768 LCD screen and an Intel 915GV chipset is not working
correctly in RHEL4 U4 with the "i810" driver (but it works correctly with RHEL5
beta2!).  The display is shifted about 1/2 inch downwards and the topmost 1/2
inch of the screen is filled with more or less random pixels.

The "vesa" driver works ok, but then DPMS is not working anymore (a must for
this system), so this is no option.

Version-Release number of selected component (if applicable):

Any chance the i810 driver will be upgraded in an upcoming RHEL4 update?  Or is
there anything I can do to solve the problem via settings in xorg.conf?
Comment 1 Jos Vos 2007-01-29 05:18:16 EST
I solved my own problem by setting the "NoAccel" option to "yes": now the screen
looks ok with the "i810" driver, including DPMS.

Should the bug be closed now or better leave it open as a trigger for better
915GV  support?
Comment 2 Matěj Cepl 2007-01-31 12:26:08 EST
I think it should be closed, if you want to make drivers better, file a bug
upstream (bugs.freedesktop.org).

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.