Bug 228462 - A 1 TB raid10 is seen as a 500 MB raid when installing FC6
A 1 TB raid10 is seen as a 500 MB raid when installing FC6
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: dmraid (Show other bugs)
x86_64 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Heinz Mauelshagen
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2007-02-13 03:05 EST by Albert Cardona
Modified: 2008-03-19 17:43 EDT (History)
4 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2008-03-19 17:43:52 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Albert Cardona 2007-02-13 03:05:05 EST
Description of problem:

Version-Release number of selected component (if applicable):

Unknown; that of the FC6 installer CDs as of 2007-02-12

How reproducible:

At least in this hardware.

Steps to Reproduce:
1. install 4 SATA hard drives 500 MB each
2. setup "fakeraid" raid10 with Intel ICH7 (built-in to mobo ASUS P5WDG2 WS Pro)
3. install FC6: there should be 1 TB available, but only 500 MB are visible
Actual results:
Only 500 Mb are visible

Expected results:
That 1 TB is visible as raid

Additional info:
Comment 1 Albert Cardona 2007-02-13 03:41:30 EST
On top of that, when finishing the installation, GRUB does not succeed in
booting from the bootable LVM where the system was installed, and remains stuck
with a "GRUB _" and blinking cursor.
My hardware:
CPU: Intel Core2 Quad QX6600 2.4 GHz
Mobo: ASUS P5WDG2 WS Pro
RAM: 4 GB DDR2 800
4 x 500 MB Samsung SATA HD
ATI radeon X1950 XTX 512 MB
Comment 2 Petr Rockai 2007-03-14 04:18:39 EDT
Definitely not dmraid issue, could be kernel, but hanging GRUB also hints at 
possible BIOS issues. Trying to assign to kernel, if anyone there knows 
better, please move the bug in right direction.
Comment 3 Petr Rockai 2007-03-14 05:03:54 EDT
Sorry, i have overlooked the "fakeraid" bit. This could afterall be a dmraid 
issue, although i don't see why grub fails in that case. I'll flip this back 
to dmraid for now.
Comment 5 Heinz Mauelshagen 2008-03-19 07:03:54 EDT
Is this still an issue with > FC6.
If so, please provide "dmraid -rD" files in a tarball attached to this bz for
Comment 6 Albert Cardona 2008-03-19 07:49:06 EDT
This is no longer an issue because I dropped FC completely over a year ago, in
favor of another linux distribution that didn't have the problem. Thank you in
any  case for your interest.
Comment 7 Heinz Mauelshagen 2008-03-19 17:43:52 EDT
losing w/o indication in newer versions.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.