Bug 230714 - F1-F6 consoles inaccessible after xserver update
F1-F6 consoles inaccessible after xserver update
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-server (Show other bugs)
6
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Adam Jackson
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-03-02 08:48 EST by Simon Andrews
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-03-12 10:08:54 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Simon Andrews 2007-03-02 08:48:23 EST
Description of problem:

After the last xorg-server update I can't switch to any of the console terminals
(F1-F6).  Gdm is still running OK, but each console just shows an (inactive)
copy of the gdm login screen with a broken line of green pixels across it. 
Restarting X and gdm doesn't help.


Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-server-Xorg.i386 1.1.1-47.6.fc6
xorg-x11-drv-ati-6.6.3-1.fc6

How reproducible:
Always (on this system at least)

Steps to Reproduce:
1.  Start in runlevel 5
2.  Try to switch to a console terminal
  
Actual results:

Console does not appear.  Gdm login is still visible but corrupted.  F7 restores
the active and working Gdm login.

Expected results:
Console terminal appears.

Additional info:
I think (though I can't be absolutely sure) that this was working after the last
xserver update (Jan 10 05:59:50 Updated: xorg-x11-server-Xorg.i386
1.1.1-47.4.fc6), so it might be something which has changed in the latest version?

Other than this the machine is running OK.  Ssh logins work just fine as do
local graphical logins.
Comment 1 Matěj Cepl 2007-03-08 18:35:07 EST
Thanks for the bug report.  We have reviewed the information you have provided
above, and there is some additional information we require that will be helpful
in our diagnosis of this issue.

Please attach your X server config file (/etc/X11/xorg.conf) and X server log
file (/var/log/Xorg.*.log) to the bug report as individual uncompressed file
attachments using the bugzilla file attachment link below.

Could you please also try to run without any /etc/X11/xorg.conf whatsoever and
let X11 autodetect your display and video card? Attach to this bug
/var/log/Xorg.0.log from this attempt as well, please.

We will review this issue again once you've had a chance to attach this information.

Thanks in advance.
Comment 2 Simon Andrews 2007-03-09 05:44:02 EST
I installed the xorg-x11-server-Xorg 1.1.1-47.7 yesterday and everything seems
to be working again.  All the consoles are back to normal.
Comment 3 Matěj Cepl 2007-03-12 10:08:54 EDT
OK, closing per reporter's information. Thanks for the cooperation.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.