Bug 232458 - dd reports false statistics in hu_HU.UTF-8 locale
dd reports false statistics in hu_HU.UTF-8 locale
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: coreutils (Show other bugs)
6
i386 Linux
medium Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Ondrej Vasik
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-03-15 12:36 EDT by Gergely Gábor
Modified: 2007-12-17 04:56 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-12-17 04:56:21 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Gergely Gábor 2007-03-15 12:36:01 EDT
Description of problem:

false stats are returned after a run of dd in the hu_HU.UTF-8 locale.


Version-Release number of selected component (if applicable):
coreutils-5.97-12.3.fc6

How reproducible:
always:

Steps to Reproduce:
1. use dd
2. wait untils finishez
3. see bas statistics -> panic!
  
Actual results:

[ggergely@vosztok ~]$ LC_ALL=hu_HU.UTF-8 dd if=/dev/zero of=/dev/null bs=4M
count=1024
1024+0 beolvasott rekord
1024+0 kiírt rekord
1 bájt (1 B) másolva, 0,24047 másodperc, 17,9 GB/mp
[ggergely@vosztok ~]$ 


Expected results:

[ggergely@vosztok ~]$ LC_ALL=C dd if=/dev/zero of=/dev/null bs=4M count=1024
1024+0 records in
1024+0 records out
4294967296 bytes (4.3 GB) copied, 0.242406 seconds, 17.7 GB/s
[ggergely@vosztok ~]$ 

(or the same in hungarian)


Additional info:

I use the hungrian locale. maybe a problem on other locales too.
Comment 1 Ondrej Vasik 2007-11-07 10:25:49 EST
Sorry for delay, but I'm maintainer of that package only for short time.
with coreutils-5.97-12.6.fc6 on i386 architecture I got correct output:

$ ./dd if=/dev/zero of=/dev/null bs=4M count=1024
1024+0 beolvasott rekord
1024+0 kiírt rekord
4294967296 bytes (4,3 GB) copied, 0,187065 seconds, 23,0 GB/s

Works for me, is the error still occuring on your side? Maybe you can add some
specification of your system(architecture, something specific, did you tried
with later versions of coreutils(F7?))
Comment 2 Ondrej Vasik 2007-12-17 04:56:21 EST
Closing as WORKSFORME , feel free to reopen it if the error still occurs on your
machine and you are still able to reproduce it.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.