Bug 232992 - sata_sil causes system freeze
Summary: sata_sil causes system freeze
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 232991
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
(Show other bugs)
Version: rawhide
Hardware: i386 Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Kernel Maintainer List
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2007-03-19 19:48 UTC by Robert M Williams
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-03-19 19:51:57 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Robert M Williams 2007-03-19 19:48:48 UTC
Description of problem:
during the loading of the sata_sil driver the system will freeze until a mouse/
keyboard event occurs.
it will freeze again moments later until another mouse/keyboard event takes 
place.
if no mouse/keyboard event occurs 'Clocksource tsc unstable (delta=14059955850 
ns)' occurs

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1.boot system
2.at 'PM: Adding info for No Bus :host1' message system will freeze
3.to proceed continous mouse movement is reqired for entire session (including 
logoff) or freeze will occur
  
Actual results:
system freeze

Expected results:
'normal' operation without continous input

Additional info:
system: 
- AMD Turion X2 based CPU 1.6 GHz
- 1 GB DDR2 ram
- 80GB hd (sata based)
- dvd+-rw (ata based)

This does not occur if using the x86_64 version of Fedora 7 b2 on the same 
system

have tried changing the clock source via kernel params (pit and pmtmr) with no 
effect

have tried adding libata.atapi_enabled=1 to no effect

have applied latest update as of time of bug filing

does not occur on 'PM: Adding info for No Bus :host0' load

Comment 1 Robert M Williams 2007-03-19 19:51:57 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of 232991 ***


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.