Bug 234333 - Sound card IXP150 AC'97 is not working
Sound card IXP150 AC'97 is not working
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
6
i386 Linux
medium Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Kernel Maintainer List
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-03-28 11:41 EDT by Pierre-Yves
Modified: 2007-11-30 17:12 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version: 2.6.20-1.2944.fc6
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-04-16 19:22:38 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Pierre-Yves 2007-03-28 11:41:21 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; fr; rv:1.8.1.2) Gecko/20070224 Firefox/2.0.0.2

Description of problem:
I made the update to the last kernel, I did not reboot immediatly, I listened music and watched movies.
When I reboot I could not hear any sound in any music or movie.
I tried to go back to the alsa-util and alsa-lib 1.0.13 I did not change something.

Another problem is that my sound card is not working any more even in the system-config-soundcard.

I also have seen that the output from alsamixer has changed but I do not know when it has changed (neither why)

Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-2.6.20-1.2933.fc6

How reproducible:
Always


Steps to Reproduce:
1.Trying to listen music
2.Trying to watch movies
3.

Actual Results:
No sound from any of these applications (amarok, exaile, mplayer)

Expected Results:


Additional info:
Comment 1 Chuck Ebbert 2007-03-28 15:40:08 EDT
This was supposed to be fixed in 2933.

Can you test kernel 2937, from http://people.redhat.com/cebbert
Comment 2 Pierre-Yves 2007-03-28 18:42:09 EDT
It seems to be working thank you very much for your help
It is really nice to able to listen some music on his computer

I made an upadte (yum update)
Then I set up your kernel (2937) 
Then I reboot and the sound was back :-)

To close the subject Sound Card working with :
alsa-lib-1.0.14-0.1.rc1.fc6
alsa-lib-devel-1.0.14-0.1.rc1.fc6
alsa-utils-1.0.14-0.1.rc1.fc6
 and
kernel-devel-2.6.20-1.2937.fc6
kernel-2.6.20-1.2937.fc6

Thanks
Pierre-Yves

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.