Bug 241786 - Azureus fails with "No SSL provider available" error
Azureus fails with "No SSL provider available" error
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: azureus (Show other bugs)
7
All Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Anthony Green
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-05-30 12:31 EDT by Gerald Cox
Modified: 2007-12-20 09:53 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-12-20 09:53:42 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Gerald Cox 2007-05-30 12:31:25 EDT
Description of problem:
Azureus fails witph error when opened from command prompt.  When opened via GUI, 
no output is received and application fails.


Version-Release number of selected component (if applicable):
azureus-2.5.0.4-2.fc7

How reproducible:
Execute "azureus" from command prompt


Steps to Reproduce:
1.  Execute "azureus" from command prompt
2.
3.
  
Actual results:
DEBUG::Wed May 30 09:17:26 GMT-07:00
2007::org.gudy.azureus2.core3.security.impl.SESecurityManagerImpl::initialise::-1:
  No SSL provider available
   
SESecurityManager::initialise::-1,ConfigurationChecker::setSystemProperties::-1,ConfigurationManager::initialise::-1,ConfigurationManager::getInstance::-1,LoggerImpl::init::-1,Logger::<clinit>::-1,Class::initializeClass::-1,Logger::isEnabled::-1,StartServer::<init>::-1,Main::<init>::-1,Main::main::-1
changeLocale: *Default Language* != en (US). Searching without country..
changeLocale: Searching for language en in *any* country..
changeLocale: no message properties for Locale 'en (US)' (en_US), using 'English
(default)'
DEBUG::Wed May 30 09:17:28 GMT-07:00
2007::org.gudy.azureus2.core3.security.impl.SESecurityManagerImpl::initialise::-1:
  No SSL provider available
   
SESecurityManager::initialise::-1,CryptoManagerImpl::<init>::-1,CryptoManagerImpl::getSingleton::-1,CryptoManagerFactory::getSingleton::-1,AzureusCoreImpl::<init>::-1,AzureusCoreImpl::create::-1,AzureusCoreFactory::create::-1,Main::<init>::-1,Main::main::-1
/usr/bin/azureus: line 18: 17809 Aborted                
LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/eclipse:/usr/lib
CLASSPATH=/usr/lib/eclipse/swt-gtk-3.2.jar:`build-classpath bcprov
jakarta-commons-cli log4j gtk2.8 glib0.2`:/usr/share/azureus/Azureus2.jar java
-Dgnu.gcj.runtime.VMClassLoader.library_control=never
-Dazureus.install.path=$APPDIR org.gudy.azureus2.ui.swt.Main "$@"

Expected results:
Application opens and runs successfully

Additional info:
Comment 1 Jérôme Benoit 2007-06-06 16:52:11 EDT
same thing here, after FC6 to F7 upgrade :

The processus :

fraggle  22924  7.2  4.8 420588 75248 ?        Sl   22:37   0:03 java
-Dgnu.gcj.runtime.VMClassLoader.library_control=never
-Dazureus.install.path=/home/fraggle/.azureus/app org.gudy.azureus2.ui.swt.Main

"freeze" ... and azureus do not start.

I'm having the same error message in .xsession-error.
Comment 2 Jérôme Benoit 2007-06-06 18:41:25 EDT
I cannot change this to f7 "extras", maybe the primary bug reporter can do it ?
'cause it's here after f7 release ...
Comment 3 Gerald Cox 2007-06-06 20:35:26 EDT
Changing to F7.
Comment 4 Thomas Antony 2007-06-07 04:26:57 EDT
I did have a very similiar problem with azureus.
I installed azureus with "Add/Remove Software" and could not start it because it
did have missing dependencies.

/usr/bin/build-classpath: error: Could not find bcprov Java extension for this JVM
/usr/bin/build-classpath: error: Could not find gtk2.8 Java extension for this JVM
/usr/bin/build-classpath: error: Could not find glib0.2 Java extension for this JVM
/usr/bin/build-classpath: error: Some specified jars were not found
DEBUG::Thu Jun 07 10:06:45 GMT+02:00
2007::org.gudy.azureus2.core3.security.impl.SESecurityManagerImpl::initialise::-1:
  No SSL provider available


In a terminal i removed azureus with yum and reinstalled it with yum and this
time all dependencies were resolved and i could start azureus.
Comment 5 Jérôme Benoit 2007-06-13 09:09:32 EDT
Hello,

Same thing here : 

yum remove azureus and yum install azureus did the trick but for me it was
obviously not a dependencie trouble ...

Cheers.
Comment 6 Jérôme Benoit 2007-06-13 09:21:08 EDT
And to finish, the splash screen stay here ... while azureus is running.
Comment 7 Thomas Antony 2007-06-14 15:43:29 EDT
I could start azureus a few times and then it doesn't start anymore. I had to
remove my ~/.azureus and then i was able again to start azureus.
The dependency problem is pirut related.
I do have the same problem with the splash screen, but you can disable it in the
options.
Comment 8 Lillian Angel 2007-12-03 13:06:00 EST
Can you re-test this with the new azureus in rawhide (should be in tomorrow):
azureus 3.0.3.4


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.