Bug 244079 - kernel: hub 3-0:1.0: port 3 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
kernel: hub 3-0:1.0: port 3 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
5.0
i386 Linux
low Severity high
: ---
: ---
Assigned To: John Feeney
Martin Jenner
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-06-13 13:36 EDT by Thomas
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version: 2.6.18-8.1.8.el5
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-09-10 09:30:56 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Thomas 2007-06-13 13:36:26 EDT
Under kernel 2.6.18-8.1.4 PAE USB errors plague Dell PowerEdge SC1435 systems:

Jun 13 12:56:12 www1 kernel: hub 3-3:1.0: USB hub found
Jun 13 12:56:12 www1 kernel: hub 3-3:1.0: 2 ports detected
Jun 13 12:56:12 www1 kernel: hub 3-0:1.0: port 3 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
Jun 13 12:56:12 www1 kernel: usb 3-3: USB disconnect, address 68
Jun 13 12:56:13 www1 kernel: usb 3-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 69
Jun 13 12:56:13 www1 kernel: usb 3-3: configuration #1 chosen from 1 choice

Errors continue in an infinite loop.

This problem is NOT present in outdated 2.6.18-8 kernel.

Unloading ehci_hcd also resolves errors, but does not satisfy udev.
Comment 1 Jarod Wilson 2007-09-01 23:10:24 EDT
Thomas, can you try out the latest rhel5.1 beta kernel to confirm whether or not this issue still persists?

http://people.redhat.com/dzickus/el5/
Comment 2 Thomas 2007-09-10 08:47:12 EDT
I can't try a beta kernel on one of our production systems, I can tell you that
our previous deployments of the same SC1435 build using the latest RHEL 5 (1.8)
kernel did not report these errors for us.
Comment 3 Jarod Wilson 2007-09-10 09:30:56 EDT
Ah, excellent. If the problem is fixed in 2.6.18-8.1.8.el5, then it should also
be fixed in the latest RHEL5.1 beta kernels.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.