Bug 244451 - Can not set default device
Can not set default device
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: system-config-soundcard (Show other bugs)
All Linux
low Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Martin Stransky
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2007-06-15 15:08 EDT by The Source
Modified: 2008-02-22 05:24 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2008-02-22 05:24:10 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
asound.conf (215 bytes, application/octet-stream)
2007-06-22 06:56 EDT, The Source
no flags Details
utility log (6.96 KB, text/plain)
2007-08-22 15:03 EDT, The Source
no flags Details
utility screenshot (43.32 KB, image/png)
2007-08-22 15:04 EDT, The Source
no flags Details

  None (edit)
Description The Source 2007-06-15 15:08:57 EDT
Description of problem:
I'm trying to choose Multichannel playback as default device for my Audigy 4.
But when I start utility again it shows ADC Capture/standart playback as default.

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
Actual results:

Expected results:

Additional info:
Comment 1 Martin Stransky 2007-06-22 05:25:31 EDT
Does system-config-soundcard update the /etc/asound.conf? Can you check if
there's any error message, like permission denied and so on?
Comment 2 The Source 2007-06-22 06:41:02 EDT
asound.conf is updated properly. Looks like utility just does not display it's
contents properly.
Comment 3 Martin Stransky 2007-06-22 06:52:20 EDT
aha, can you please attach that broken /etc/asound.conf?
Comment 4 The Source 2007-06-22 06:56:34 EDT
Created attachment 157606 [details]

Here you go. Looks fine to me.
Comment 5 The Source 2007-06-22 06:58:11 EDT
Oops. Bug in bugzilla - I'll report this. Posting comment with attachment does
not change status from NEEDINFO.
Comment 6 Martin Stransky 2007-08-15 12:11:02 EDT
Can you please attach /root/scsconfig.log? system-config-soundcard can generate it. 

So the device is displayed incorrectly at "System" page, right? Could you please
past some screenshot of this page here, please?
Comment 7 The Source 2007-08-22 15:00:24 EDT
Device is shown improperly on parameters tab. Attaching screenshot and log.
Comment 8 The Source 2007-08-22 15:03:18 EDT
Created attachment 162933 [details]
utility log
Comment 9 The Source 2007-08-22 15:04:12 EDT
Created attachment 162944 [details]
utility screenshot
Comment 10 Martin Stransky 2008-02-22 05:24:10 EST
the sound config will be handled by pulseaudio now.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.