Bug 248833 - Fails to access LDAP directory servers (64-bit issue)
Fails to access LDAP directory servers (64-bit issue)
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 243296
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: evolution-data-server (Show other bugs)
x86_64 Linux
low Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Matthew Barnes
Fedora Extras Quality Assurance
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2007-07-18 22:20 EDT by Henrik Nordström
Modified: 2007-11-30 17:12 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2007-07-18 23:59:00 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Henrik Nordström 2007-07-18 22:20:01 EDT
Description of problem:

x86_64 version fails to find any contacts in LDAP directories

i386 version works fine.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:


Steps to Reproduce:
1. Configure evolution with an LDAP address book
2. Try searching for a contact
Actual results:

No contacts returned
Additioally the following error is found on the terminal starting evolution
(only if evolution-data-server is not yet running)
(evolution:6230): evolution-addressbook-WARNING **: error loading addressbook :
e_book_new: no factories available for URI

Expected results:

Should find the contacts

Additional info:

A workaround is to use the i386 evolution-data-server binary.

cd /
rpm2cpio ~/evolution-data-server-1.10.3-1.fc7.i386.rpm | cpio -idmvu
pkill evolution

(instllalling with rpm is not possible as the x86_64 package provides shared
libraries used by many components).

Fedora 6 version also works fine (x86_64).
Comment 1 Matthew Barnes 2007-07-18 22:41:37 EDT
This might be related to bug #243296.

Can you try upgrading to evolution-data-server-1.10.3-2.fc7, which is available
now in Updates Testing?
Comment 2 Henrik Nordström 2007-07-18 23:59:00 EDT
Upgraded to evolution & evolution-data-server from upgrades-testing and things
seems to work fine.

 evolution               x86_64     2.10.3-2.fc7     updates-testing    37 M
 evolution-data-server   x86_64   updates-testing   3.6 M

and yes, i remembered to have evolution-data-server restarted after the upgrade.

*** This bug has been marked as a duplicate of 243296 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.