Bug 26117 - Installer trying to install qla1280 onto Perc3/QC card
Installer trying to install qla1280 onto Perc3/QC card
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: anaconda (Show other bugs)
7.1
i386 Linux
high Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Michael Fulbright
Florence RC-1
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2001-02-05 13:02 EST by Tesfamariam Michael
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2001-02-14 00:13:12 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Tesfamariam Michael 2001-02-05 13:02:31 EST
When installing onto Perc3/QC and Perc3/DC, the installer tries to install "qla1280" driver and hangs the installation. When the installer finds the Perc3/QC, Perc3/DC, and Perc3/DCL, it needs to insmod megaraid and ignore the Q-Logic chip on these cards..
Comment 1 Tim Powers 2001-02-05 13:12:58 EST
Submitted under the wrong product/component. Fixing.
Comment 2 Glen Foster 2001-02-05 17:58:15 EST
This defect is considered MUST-FIX for Florence Release-Candidate #1
Comment 3 Matt Wilson 2001-02-06 12:01:04 EST
kudzu detection bug
Comment 4 Bill Nottingham 2001-02-06 12:46:21 EST
Do you have one of these machines installed with anything recent?

Beyond that, do we have any of the cards?
Comment 5 Bill Nottingham 2001-02-06 16:42:42 EST
lspci -vn output (I've probably asked for this before, but I can't
find the mail...)
Comment 6 Bill Nottingham 2001-02-06 16:47:03 EST
Is this the AMI Megaraid that has:
03:00.0 Class 0100: 101e:1960 (rev 20)
        Subsystem: 1028:0493

with a Qlogic chip of:

02:01.0 Class 0100: 1077:1216 (rev 05)
        Subsystem: 101e:8493

I'm seeing this being properly ignored in a post-install environment
here.
Comment 7 Bill Nottingham 2001-02-06 16:49:58 EST
Hence, I think the installer is using the pcitable wrong.
Comment 8 Michael Fulbright 2001-02-08 15:26:42 EST
I will need one of these to look at the problem.
Comment 9 Tesfamariam Michael 2001-02-12 11:39:42 EST
I sent a patch that has all these info BUG#21902. Do you need anything more?
Comment 10 Michael Fulbright 2001-02-12 14:07:00 EST
Perhaps you mean a different bug? Bug 21902 didn't seem to be related.
Comment 11 Tesfamariam Michael 2001-02-12 14:14:12 EST
Sorry, typo error. I meant Bug#21920
Comment 12 Michael Fulbright 2001-02-13 21:27:28 EST
I've added the "ignore" lines from pcitable used by kudzu to the installer
pcitable.  Will test.
Comment 13 Michael Fulbright 2001-02-14 00:13:08 EST
Latest build includes "ignore" fields, did not try to load qla1280 driver.

Do not have drivers/etc to test proper operation of card, but original bug
report is fixed.
Comment 14 Matt Domsch 2001-02-24 16:20:16 EST
Florence RC1 fixed this issue.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.