Bug 28508 - Inspiron 7500 1280x1024 not configurable at install
Summary: Inspiron 7500 1280x1024 not configurable at install
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: XFree86   
(Show other bugs)
Version: 7.1
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Preston Brown
QA Contact: David Lawrence
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2001-02-20 21:49 UTC by Marty Shannon
Modified: 2007-04-18 16:31 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2001-02-28 23:59:53 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Inspiron 7500 lspci(s) (3.76 KB, text/plain)
2001-02-24 21:49 UTC, Marty Shannon
no flags Details
XF86Config-4 (this works just fine) (1.80 KB, text/plain)
2001-02-24 21:54 UTC, Marty Shannon
no flags Details

Description Marty Shannon 2001-02-20 21:49:26 UTC
> Frame buffer works fine for install, but when I try to configure X, it
> doesn't figure out the exact model of the ATI Rage Mobility P/M 2x AGP,
> and it doesn't detect the 1280X LCD screen, and even after I get all
> that configured, the size/depth configuration doesn't offer a 1280x1024
> mode (at any depth), and although I may not yet have tried *every*
> combination, I haven't found one that displays the test screen when
> asked to.

Comment 1 Glen Foster 2001-02-21 15:08:47 UTC
This defect is considered MUST-FIX for Florence Gold release

Comment 2 Mike A. Harris 2001-02-24 14:14:57 UTC
Please try our latest beta and see if that fixes it for you, if not
please attach your Xserver log and XF86config-4 to this bugzilla
report.

Also, attach the output of both "lspci -v" and "lspci -vn" please.

Comment 3 Marty Shannon 2001-02-24 21:49:18 UTC
Created attachment 10980 [details]
Inspiron 7500 lspci(s)

Comment 4 Marty Shannon 2001-02-24 21:54:07 UTC
Created attachment 10981 [details]
XF86Config-4 (this works just fine)

Comment 5 Marty Shannon 2001-02-24 21:55:04 UTC
Um, ok, where do I find the log?

Comment 6 Preston Brown 2001-02-27 23:18:24 UTC
are you saying the XF86Config-4 you included works fine?

Comment 7 Marty Shannon 2001-02-27 23:25:59 UTC
Yes, the XF86Config-4 I included works perfectly.

Comment 8 Bill Nottingham 2001-02-28 23:57:29 UTC
The log file is in /var/log/XFree86.0.log

Comment 9 Bill Nottingham 2001-02-28 23:59:49 UTC
Does Xconfigurator work for you after the install?

If it doesn't, does editing
/usr/X11R6/share/Xconfigurator/MonitorsDB

and changing the line for your display from:
Dell; Dell 1280X Laptop Display Panel; 0; 31.5-90.0; 60.0; 1
to:
Dell; Dell 1280X Laptop Display Panel; 0; 31.5-90.0; 59.0-85.0; 1

work?


Comment 10 Preston Brown 2001-03-01 21:35:39 UTC
fixed in 4.9.15 and later.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.