Bug 3068 - rc.sysinit sometimes incorrectly tries to load sound modules
Summary: rc.sysinit sometimes incorrectly tries to load sound modules
Status: CLOSED NEXTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: initscripts   
(Show other bugs)
Version: 6.0
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: David Lawrence
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-05-26 15:35 UTC by Adam Spiers
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-06-14 18:01:11 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Adam Spiers 1999-05-26 15:35:36 UTC
In /etc/rc.d/rc.sysinit, the line:
   if grep -s -q "^alias sound" /etc/conf.modules ; then
should have a space after 'sound', otherwise sometimes
it will incorrectly do a modprobe sound.  For example,
I use ALSA rather than OSS, so my /etc/conf.modules contains
the line:
   alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
which would incorrectly trigger this modprobe.

The same applies for modprobe midi a few lines later.

Comment 1 Dale Lovelace 1999-05-27 20:08:59 UTC
Sounds reasonable. Bill?

Comment 2 Bill Nottingham 1999-06-14 18:01:59 UTC
will be fixed in next initscripts release (4.21 or so...)


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.