Bug 320211 - service network start ignores ONBOOT=NO for aliased interfaces
service network start ignores ONBOOT=NO for aliased interfaces
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: initscripts (Show other bugs)
5.0
All Linux
low Severity low
: ---
: ---
Assigned To: initscripts Maintenance Team
Brock Organ
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-10-05 10:34 EDT by Leroy van Logchem
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-10-05 12:03:25 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Working fix. (515 bytes, patch)
2007-10-05 10:34 EDT, Leroy van Logchem
no flags Details | Diff

  None (edit)
Description Leroy van Logchem 2007-10-05 10:34:15 EDT
When adding a ifcfg-eth0:1 with the line ONBOOT=NO it is started at boot or
'service network restart'. Fix attached.
Comment 1 Leroy van Logchem 2007-10-05 10:34:15 EDT
Created attachment 217521 [details]
Working fix.
Comment 2 Ralph Angenendt 2007-10-05 10:40:26 EDT
See also 


http://bugs.centos.org/view.php?id=2363

Comment 3 Bill Nottingham 2007-10-05 12:03:25 EDT
See /usr/share/doc/initscripts-<version>/sysconfig.txt, specifically the notes
about ONBOOT and aliases, and the use of ONPARENT.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.