Bug 423971 - EDAC MC1: INTERNAL ERROR: channel out of range
EDAC MC1: INTERNAL ERROR: channel out of range
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
5.1
All Linux
low Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Aristeu Rozanski
Red Hat Kernel QE team
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-12-13 14:53 EST by Orion Poplawski
Modified: 2013-01-08 13:44 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2013-01-08 13:44:23 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
cpuinfo (1.04 KB, text/plain)
2008-02-05 10:48 EST, Orion Poplawski
no flags Details
dmesg (122.44 KB, text/plain)
2008-02-08 12:00 EST, Orion Poplawski
no flags Details
find /sys/devices/system/edac/ with second dimm (3.30 KB, text/plain)
2008-02-11 13:36 EST, Orion Poplawski
no flags Details

  None (edit)
Description Orion Poplawski 2007-12-13 14:53:09 EST
Description of problem:

Found this in my log:

Dec 12 17:01:01 coop01 kernel: EDAC MC1: INTERNAL ERROR: channel out of range (1
>= 1)
Dec 12 17:01:01 coop01 kernel: EDAC MC1: CE - no information available: INTERNAL
ERROR
Dec 12 17:01:01 coop01 kernel: EDAC k8 MC1: extended error code: ECC error

Version-Release number of selected component (if applicable):
2.6.18-53.1.4.el5

How reproducible:
Only time I've seen it so far.
Comment 1 Aristeu Rozanski 2008-02-05 08:08:05 EST
Hi Orion,
please attach here the contents of the /proc/cpuinfo file.
Thanks!
Comment 2 Orion Poplawski 2008-02-05 10:48:17 EST
Created attachment 294006 [details]
cpuinfo

Currently running kernel-2.6.18-8.1.15.el5
Comment 3 Aristeu Rozanski 2008-02-07 13:34:42 EST
Orion,
did you got those messages with 2.6.18-53.1.4.el5 or 2.6.18-8.1.15.el5?
please also attach lspci and dmesg output.
Thanks
Comment 4 Orion Poplawski 2008-02-08 12:00:19 EST
Created attachment 294382 [details]
dmesg

I lied, I'm running 2.6.18-53.1.4.el5 and have been for a while (66 days).

00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 PCI (rev 07)
00:07.0 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 LPC (rev 05)
00:07.1 IDE interface: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 IDE (rev 03)
00:07.2 SMBus: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 SMBus 2.0 (rev 02)
00:07.3 Bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 ACPI (rev 05)
00:0a.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8131 PCI-X Bridge (rev 12)

00:0a.1 PIC: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8131 PCI-X IOAPIC (rev 01)
00:0b.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8131 PCI-X Bridge (rev 12)

00:0b.1 PIC: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8131 PCI-X IOAPIC (rev 01)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron]
HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address
Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM
Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron]
Miscellaneous Control
00:19.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron]
HyperTransport Technology Configuration
00:19.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address
Map
00:19.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM
Controller
00:19.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron]
Miscellaneous Control
02:09.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5704 Gigabit
Ethernet (rev 03)
02:09.1 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5704 Gigabit
Ethernet (rev 03)
03:06.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Rage XL (rev 27)
03:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82557/8/9 Ethernet Pro 100 (rev
10)
Comment 5 Orion Poplawski 2008-02-11 13:19:14 EST
I bet I know what was causing this - I had only one DIMM connected to CPU2
(MC1).  I've just put in a second DIMM, we'll see if the error repeats.
Comment 6 Aristeu Rozanski 2008-02-11 13:27:01 EST
Orion, please also get the output of
   find /sys/devices/system/edac/
before and after adding the second DIMM.
I'm investigating this issue right now.
Comment 7 Orion Poplawski 2008-02-11 13:36:22 EST
Created attachment 294588 [details]
find /sys/devices/system/edac/ with second dimm
Comment 8 Aristeu Rozanski 2008-02-25 13:30:36 EST
Orion, I'm still waiting for the find output without the second DIMM.
Did you had the same problem after you installed the second DIMM?
Comment 9 Orion Poplawski 2008-02-29 13:29:20 EST
I do not have the problem after adding the second DIMM.  I'm afraid it might be
a while before I can pull the dimm again.
Comment 10 Aristeu Rozanski 2008-05-08 16:03:54 EDT
OK, I'll keep this in NEEDINFO until you do it
Comment 13 Aristeu Rozanski 2013-01-08 13:44:23 EST
Since no new updates for a while, closing this. Feel free to reopen if new
information is available.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.