Bug 432322 - Setup screen is huge with german locale
Setup screen is huge with german locale
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: evolution (Show other bugs)
All Linux
low Severity low
: rc
: ---
Assigned To: Milan Crha
: Regression
: 479924 (view as bug list)
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2008-02-11 04:45 EST by Christian Jung
Modified: 2010-10-22 18:23 EDT (History)
9 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2009-09-02 05:16:30 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
Detailed window properties (19.63 KB, application/octet-stream)
2008-02-11 04:45 EST, Christian Jung
no flags Details

External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
GNOME Desktop 515826 None None None Never

  None (edit)
Description Christian Jung 2008-02-11 04:45:28 EST
Description of problem:
If you start evolution for the first time, a setup wizard asks for account
settings. The window size is 1392 x 579 pixels.

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. Use evolution the first time, make sure the is no existing profile
2. LANG=de_DE evolution
Actual results:
Setup wizard starts but uses huge window

Expected results:
Setup wizard start with max. windows size fitting into 1024x768 resolution.

Additional info:
Other locales seem to be affected too. But Window size is different. 
See attached xprop output for details
Comment 1 Christian Jung 2008-02-11 04:45:28 EST
Created attachment 294544 [details]
Detailed window properties
Comment 2 Matthew Barnes 2008-02-11 12:08:50 EST
Confirmed.  Also an issue in the upstream code base.  Looks like maybe the label
just needs to be word wrapped.
Comment 4 Milan Crha 2008-02-11 12:25:40 EST
OK, You can move it upstream.
Comment 5 Matthew Barnes 2008-02-11 12:57:09 EST
Opened an upstream bug for this:

This bug needs to stay open since it's for RHEL.
Comment 10 Matthew Barnes 2008-03-14 15:36:49 EDT
Upstream fixed this by modifiying the German translation.  I think we should be
able to do the same for RHEL 5.

Patch available.
Comment 13 RHEL Product and Program Management 2008-06-23 07:57:46 EDT
This bugzilla has Keywords: Regression.  

Since no regressions are allowed between releases, 
it is also being proposed as a blocker for this release.  

Please resolve ASAP.
Comment 17 Matthew Barnes 2009-01-14 01:05:38 EST
*** Bug 479924 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 22 zhanghaiyan 2009-06-09 02:51:43 EDT
The bug can not be reproduced on RHEL5.4 with below packages:
Comment 24 errata-xmlrpc 2009-09-02 05:16:30 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.