Bug 43381 - system hangs while loading sound module
Summary: system hangs while loading sound module
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
(Show other bugs)
Version: 7.1
Hardware: i386 Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Arjan van de Ven
QA Contact: Brock Organ
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2001-06-04 17:02 UTC by Joachim Kunze
Modified: 2007-04-18 16:33 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-06-06 13:09:25 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Joachim Kunze 2001-06-04 17:02:27 UTC
Description of Problem:

While loading the module for the soundchip neomagic256av (of my Dell
Latitude LSt) the system completely freezes. I also tried sndconfig with
the same result -> the system completely hangs and you can only do a hard
reset.
No messages, no login from other machines possible. I also tried it the way
it was described in /usr/src/linux-2.4/Documentation/sound/NM256 without X,
but the result is the same.

I used the standard kernel of RHL 7.1 and 2.4.3-7 with no difference in the
behaviour.

Comment 1 Bill Nottingham 2001-06-04 18:40:37 UTC
Did this work in previous releases for you?

Comment 2 Joachim Kunze 2001-06-05 07:32:41 UTC
No, I didn't manange to get it working neither with 2.2.x-kernels nor with 2.4.x
- always with the same result, the system hangs when I try to load the module.

Comment 3 Alan Cox 2003-06-06 13:09:25 UTC
Eventually resolved in later 2.4.x



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.