Bug 43421 - (Trident CyberBlade i1) does not display Xwindows correctly on a Compaq 12XL300 Laptop
(Trident CyberBlade i1) does not display Xwindows correctly on a Compaq 12XL3...
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: XFree86-Servers (Show other bugs)
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Mike A. Harris
David Lawrence
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2001-06-04 15:49 EDT by Chris Wessells
Modified: 2007-04-18 12:33 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2001-11-06 09:32:52 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
The config files from /etc/X11 directory (96.20 KB, text/plain)
2001-06-06 12:18 EDT, Chris Wessells
no flags Details
The log files from /var/log (29.57 KB, text/plain)
2001-06-06 12:20 EDT, Chris Wessells
no flags Details

  None (edit)
Description Chris Wessells 2001-06-04 15:49:49 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)

Description of problem:
After configuring X on my Compaq 12XL300 Laptop, using the Trident 
CyberBlade (Generic) driver, The Screen display is black on 2/3rds of the 
screen from the left side, the other 1/3 of the screen is perfect.

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1.Install RedHat 7.1 on a Compaq 12LX300
2.Configure Xwindows with the Trident CyberBlade (Generic) driver, and 
Generic Laptop Display Panel 800 X 600.
3.test Xwindows

Actual Results:  2/3rds of the screen is black, the other 1/3 is perfect. 
If you hit Ctrl+Alt+Backspace, you cannot see the root prompt, but you can 
enter commands, after reboot, the screen displays fine.

Expected Results:  X windows should work.

Additional info:

lspci -v --results

01:00.0 VGA compatible controller: Trident Microsystems CyberBlade i1 
(rev6a) (prog-if 00 [VGA]) 
Subsystem: Compaq Computer Corporation CyberBlade i1 AGP
Flags: bus master, fast Back2Back, 66Mhz, medium devsel, latency 64, IRQ 9
Memory at f5000000 (32-bit, non-prefetchable) [size-8M]
Memory at f4100000 (32-bit, non-prefetchable) [size-128M]
Memory at f4800000 (32-bit, non-prefetchable) [size-8M]
Expansion ROM at <assigned> [disabled] [size=64k]
Campabilities: [80] AGP version 1.0
Capabilities: [90] Power Management version 1
Comment 1 Mike A. Harris 2001-06-06 10:50:14 EDT
Please attach your X server logs and config files via the attachment link below.
Comment 2 Chris Wessells 2001-06-06 12:18:56 EDT
Created attachment 20433 [details]
The config files from /etc/X11 directory
Comment 3 Chris Wessells 2001-06-06 12:20:32 EDT
Created attachment 20434 [details]
The log files from /var/log
Comment 4 Chris Wessells 2001-06-06 12:25:54 EDT
The trident driver works in Mandrake 8.0.  I installed in on my laptop and it worked, I don't know if you could check out their distro and port the driver to 
Red Hat or not, but I would like that.
Comment 5 Mike A. Harris 2001-08-09 21:01:12 EDT
Uncompressed file attachments only please, so I can read them right
in the browser...

I will check Mandrake's XFree86 and see if there are any Trident
bugfixes included.
Comment 6 Mike A. Harris 2001-08-09 21:03:06 EDT
Please reattach new logfile and config if you can, to save me some time
working on this.  Thanks.
Comment 7 Alan Hourihane 2001-11-06 09:32:45 EST
Can you try

Option "cybershadow"

in your Device section.
Comment 8 Mike A. Harris 2002-02-09 05:39:19 EST
Assuming the problem is no longer occuring now.  Please reopen
the bug report if the problem recurs, and provide responses to the
information requested previously please, so we can help troubleshoot.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.