This service will be undergoing maintenance at 20:00 UTC, 2017-04-03. It is expected to last about 30 minutes
Bug 434790 - cman doesn't start correctly when additional params are given to network-bridge in /etc/xen/xend-config.sxp
cman doesn't start correctly when additional params are given to network-brid...
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: cman (Show other bugs)
5.2
x86_64 Linux
medium Severity medium
: rc
: ---
Assigned To: Ryan McCabe
GFS Bugs
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-02-25 09:55 EST by Davide Benini
Modified: 2010-10-22 18:44 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version: RHBA-2008-0347
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-05-21 11:58:48 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
/etc/rc.d/init.d/cman patch (1.12 KB, patch)
2008-02-25 09:58 EST, Davide Benini
no flags Details | Diff

  None (edit)
Description Davide Benini 2008-02-25 09:55:01 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; it-IT; rv:1.8.1.11) Gecko/20080124 Fedora/2.0.0.11-1.rhis Firefox/2.0.0.11

Description of problem:
Adding additional parameters to network-bridge configuration in /etc/xen/xend-config.sxp makes cman malfunction.


Version-Release number of selected component (if applicable):
cman-2.0.73-1.el5_1.1

How reproducible:
Always


Steps to Reproduce:
1. On a cluster with cman and xend starting at boot, configure network-bridge in /etc/xen/xend-config.sxp with a line like this:

(network-script 'network-bridge bridge=xenbr0 netdev=bond0 vifnum=0')

2. Restart cluster nodes


Actual Results:
Cluster nodes don't communicate correctly and, depending on the configuration and cluster state, the cluster won't quorate or the nodes will not join the cluster and will be fenced.


Expected Results:
cman should start correctly and the cluster should quorate with all nodes joining without problems.


Additional info:
Comment 1 Davide Benini 2008-02-25 09:58:39 EST
Created attachment 295802 [details]
/etc/rc.d/init.d/cman patch
Comment 2 Davide Benini 2008-02-25 10:09:40 EST
This patch should fix the problem. I also integrated a slightly modified version
of the patch in BZ 248048 in it.
Comment 3 Ryan McCabe 2008-02-26 17:40:12 EST
Thanks; I've applied the patch.  
Comment 5 Chris Feist 2008-03-24 16:13:06 EDT
This is being built, setting flags so it can make the errata.
Comment 11 errata-xmlrpc 2008-05-21 11:58:48 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on the solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2008-0347.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.