Bug 437631 - DRM not working in rawhide
DRM not working in rawhide
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-i810 (Show other bugs)
rawhide
x86_64 Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Dave Airlie
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-03-15 11:07 EDT by Tom "spot" Callaway
Modified: 2008-03-24 20:19 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-03-24 20:19:57 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Xorg log (28.66 KB, text/plain)
2008-03-15 11:07 EDT, Tom "spot" Callaway
no flags Details
xorg.conf for my T60 (572 bytes, text/plain)
2008-03-15 11:08 EDT, Tom "spot" Callaway
no flags Details

  None (edit)
Description Tom "spot" Callaway 2008-03-15 11:07:48 EDT
On my Lenovo T60, DRM has stopped working in rawhide. Desktop Effects (Compiz)
still works fine, but all gl related functionality fails or segfaults:

[spot@localhost ~]$ glxinfo
name of display: :0.0
libGL error: open DRM failed (Operation not permitted)
libGL error: reverting to (slow) indirect rendering
Segmentation fault
[spot@localhost ~]$ glxgears
libGL error: open DRM failed (Operation not permitted)
libGL error: reverting to (slow) indirect rendering
Segmentation fault

dmesg shows:
glxinfo[3061]: segfault at 0 ip 0 sp 7fff048a56d8 error 14 in glxinfo[400000+5000]
glxgears[3079]: segfault at 0 ip 0 sp 7fff3e434328 error 14 in glxgears[400000+4000]

Packages:
kernel-2.6.25-0.121.rc5.git4.fc9.x86_64
xorg-x11-drv-i810-2.2.1-12.fc9.x86_64
mesa-libGL-7.1-0.20.fc9.x86_64
libdrm-2.4.0-0.9.fc9.x86_64

The i915.ko module is loaded.
Comment 1 Tom "spot" Callaway 2008-03-15 11:07:48 EDT
Created attachment 298148 [details]
Xorg log
Comment 2 Tom "spot" Callaway 2008-03-15 11:08:37 EDT
Created attachment 298149 [details]
xorg.conf for my T60
Comment 3 Tom "spot" Callaway 2008-03-24 20:19:57 EDT
This is cleared up now, DRM started working when the permissions were opened wide.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.