Bug 438681 - ALSA lib ctl_pulse.c:632:(_snd_ctl_pulse_open) Unknown field hint
ALSA lib ctl_pulse.c:632:(_snd_ctl_pulse_open) Unknown field hint
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: alsa-plugins (Show other bugs)
rawhide
i386 Linux
low Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Lubomir Rintel
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-03-24 09:24 EDT by sangu
Modified: 2009-01-07 13:10 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-03-25 04:55:19 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description sangu 2008-03-24 09:24:54 EDT
Description of problem:
$ alsamixer 
ALSA lib ctl_pulse.c:632:(_snd_ctl_pulse_open) Unknown field hint

alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: Invalid argument

$mplayer foobar.avi
[...]
==========================================================================
[AO_ALSA] alsa-lib: pcm_pulse.c:724:(_snd_pcm_pulse_open) Unknown field hint
[AO_ALSA] Playback open error: Invalid argument
Could not open/initialize audio device -> no sound.
Audio: no sound

$ dmesg | grep ALSA
ALSA sound/pci/emu10k1/emu10k1_main.c:1671: vendor=0x1102, device=0x2,
subsystem_vendor_id=0x80401102, subsystem_id=0x8040
ALSA sound/pci/emu10k1/emu10k1_main.c:1696: Sound card name=SBLive! Platinum
[CT4760P]

Version-Release number of selected component (if applicable):
1.0.16-3.

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:
$ rpm -qa | grep ^alsa
alsa-plugins-pulseaudio-1.0.16-3.fc9.i386
alsa-lib-devel-1.0.16-2.fc9.i386
alsa-utils-1.0.16-2.fc9.i386
alsa-lib-1.0.16-2.fc9.i386

Media players using gstreamer (like totem, rhythmbox) work well.
Comment 1 Lubomir Kundrak 2008-03-25 04:52:04 EDT
Oh my. I knew about this, and that's why I untagged the build I introduced the
changes in -- but for kind of too long, and it was inevitable that another build
happens. Should be fixed now, in alsa-plugins-1_0_16-4_fc9 please reopen if it's
not.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.