Bug 439603 - Samba fails to start with undefined symbol: tdb_setalarm_sigptr
Samba fails to start with undefined symbol: tdb_setalarm_sigptr
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: samba (Show other bugs)
rawhide
All Linux
low Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Guenther Deschner
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-03-29 11:31 EDT by George Billios
Modified: 2008-03-31 14:27 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-03-31 14:27:42 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Smbd log file from crash (4.16 KB, application/octet-stream)
2008-03-29 11:31 EDT, George Billios
no flags Details

  None (edit)
Description George Billios 2008-03-29 11:31:11 EDT
Description of problem:
Samba fails to start with error undefined symbol: tdb_setalarm_sigptr

Version-Release number of selected component (if applicable):
samba-3.2.0-1.pre2.8.fc9.i386

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1.do /etc/init.d/smb start
2.
3.
  
Actual results:
Doesn't start and if you look at the log file you can see :
/usr/sbin/smbd: symbol lookup error: /usr/sbin/smbd: undefined symbol:
tdb_setalarm_sigptr


Expected results:
To start

Additional info:
Attached the log file
Comment 1 George Billios 2008-03-29 11:31:11 EDT
Created attachment 299580 [details]
Smbd log file from crash
Comment 2 Simo Sorce 2008-03-29 11:55:25 EDT
Günther, can you look into this ?
Comment 3 Guenther Deschner 2008-03-31 07:29:00 EDT
Don't you have libtdb installed ?
Comment 4 George Billios 2008-03-31 12:49:44 EDT
Yes :

libtdb-1.1.1-8.fc9.i386
Comment 5 Guenther Deschner 2008-03-31 13:15:08 EDT
Ok, what does ldd /usr/sbin/smbd | grep tdb return ?
Comment 6 George Billios 2008-03-31 13:39:32 EDT
Ok here is the problem:

	libtdb.so.0 => /opt/samba4/lib/libtdb.so.0 (0xb785e000)


Samba4 was a test I had installed and uninstalled a week ago before the last
update of samba from rawhide. I don't know why this link was left behind
(shouldn't newest version of samba from rawhide overwrite it?)

Thanks for the support, please close the bug. 

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.