Bug 448793 - NIS does not come up on boot
NIS does not come up on boot
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: ypbind (Show other bugs)
9
All Linux
low Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Vitezslav Crhonek
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-05-28 16:14 EDT by Casey Dahlin
Modified: 2014-06-18 04:46 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-06-04 12:08:37 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Casey Dahlin 2008-05-28 16:14:02 EDT
I have my fedora box set up to use NIS from a red hat server. When I boot, I
cannot log in as an NIS user. Running yptest hangs on test 2. This is after
everything appears to have started correctly, no error messages.

doing a quick service ypbind restart fixes the issue immediately.
Comment 1 Vitezslav Crhonek 2008-05-29 08:28:41 EDT
Hi,

If you use NetworkManager, it's good idea to put NETWORKWAIT=yes to
/etc/sysconfig/network (otherwise it may happen, that ypbind starts before
network is ready). Did it help?
Comment 2 Vitezslav Crhonek 2008-05-29 08:31:38 EDT
Also there is new ypbind-1.20.4-5.fc9 in the Fedora 9 testing repository - with
better timing in init script (but if you use NM, you still need set
NETWORKWAIT=yes).
Comment 3 Vitezslav Crhonek 2008-06-04 10:21:11 EDT
Did it help?
Comment 4 Casey Dahlin 2008-06-04 10:27:18 EDT
Sorry. It was awhile before I could reboot.

Yes, things seem to be working ok now.
Comment 5 Vitezslav Crhonek 2008-06-04 12:08:37 EDT
OK, closing...

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.