Bug 451558 - fc9 doesn't support Realtek ALC861-VD
Summary: fc9 doesn't support Realtek ALC861-VD
Keywords:
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: alsa-lib
Version: 9
Hardware: i386
OS: Linux
low
urgent
Target Milestone: ---
Assignee: Jaroslav Kysela
QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2008-06-15 19:59 UTC by Ahmed
Modified: 2009-03-17 12:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-03-17 12:37:39 UTC
Type: ---


Attachments (Terms of Use)
check the attachment please (322.87 KB, application/pdf)
2008-06-18 15:53 UTC, Ahmed
no flags Details
alsa-script.info full (335.33 KB, application/pdf)
2008-06-18 21:58 UTC, Ahmed
no flags Details

Description Ahmed 2008-06-15 19:59:04 UTC
Description of problem:
No sound at all after successful installation of fc9. I used to run fc7 in my
machine and I had the same problem. At that time, I managed to find a partial
solution to the problem and I filed a bug over here
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=445576 but I was requested to give
fc9 a shot because fc7 lifetime is over, hopefully my problem would be resolved
by the new version. Unfortunately,this problem still exists and I don't know
what to do. I googled for a solution but I had no luck. Please help me, I cannot
enjoy using my fedora machine without sound!!! 

Version-Release number of selected component (if applicable):
alsa-lib-1.0.16-3.fc9 (i386)


Additional info: 

[fitlad@AAR ~]$ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: SB [HDA ATI SB], device 0: ALC861VD Analog [ALC861VD Analog]
  Subdevices: 0/1
  Subdevice #0: subdevice #0

Comment 1 Martin Stransky 2008-06-17 13:10:31 UTC
Please install alsa-utils-1.0.16-3.fc9 from updates, run alsa-info script and
attach the provided informations here.

Comment 2 Ahmed 2008-06-18 15:53:09 UTC
Created attachment 309747 [details]
check the attachment please

Comment 3 Ahmed 2008-06-18 21:58:46 UTC
Created attachment 309796 [details]
alsa-script.info full

Comment 4 Jaroslav Kysela 2008-09-29 08:12:32 UTC
The 3stack model does not work with F9?

All models for ALC861 are:

        [ALC861_3ST]            = "3stack",
        [ALC660_3ST]            = "3stack-660",
        [ALC861_3ST_DIG]        = "3stack-dig",
        [ALC861_6ST_DIG]        = "6stack-dig",
        [ALC861_UNIWILL_M31]    = "uniwill-m31",
        [ALC861_TOSHIBA]        = "toshiba",
        [ALC861_ASUS]           = "asus",
        [ALC861_ASUS_LAPTOP]    = "asus-laptop",

Please, try all of these and report if some model works for you.

Comment 5 Jaroslav Kysela 2009-03-17 12:37:39 UTC
No response from reporter.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.