Bug 462272 - Program maps do not set pwd
Program maps do not set pwd
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: autofs5 (Show other bugs)
4.7
All Linux
low Severity high
: rc
: ---
Assigned To: Ian Kent
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-09-14 23:41 EDT by Ian Kent
Modified: 2009-05-18 16:31 EDT (History)
4 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-05-18 16:31:03 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Ian Kent 2008-09-14 23:41:13 EDT
+++ This bug was initially created as a clone of Bug #448468 +++

Description of problem:
When program maps are executed they do not have the pwd set to the pwd of the mount.

There is a patch
http://www.kernel.org/pub/linux/daemons/autofs/v5/autofs-5.0.1-set-pwd-on-prog-map-exec.patch

Version-Release number of selected component (if applicable):
autofs-5.0.1-0.rc2.55


How reproducible:
Every time

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
  
Actual results:
pwd is always /

Expected results:
The same behaviour as autofs-4 which is to set the directory before running the
map program.

Additional info:
It seems this is fixed in the upstream autofs-5.0.2

--- Additional comment from ikent@redhat.com on 2008-05-27 10:28:16 EDT ---

Your right.
This patch was missed by me.
But nobody reported the issue either.
Ian


--- Additional comment from pm-rhel@redhat.com on 2008-06-02 15:57:09 EDT ---

This request was evaluated by Red Hat Product Management for inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux maintenance release.  Product Management has requested
further review of this request by Red Hat Engineering, for potential
inclusion in a Red Hat Enterprise Linux Update release for currently deployed
products.  This request is not yet committed for inclusion in an Update
release.

--- Additional comment from jn@it.swin.edu.au on 2008-06-02 19:31:00 EDT ---

Is there a test build or fastrack version available that we can try out?

--- Additional comment from ikent@redhat.com on 2008-06-02 20:34:34 EDT ---

(In reply to comment #3)
> Is there a test build or fastrack version available that we can try out?

Not yet.

I'm not quite finished collating the patches I'm proposing
for RHEL-5.3 which may influence the order in which this
patch is applied.

This bug now has the ACKS needed for me to be able to commit
the change to CVS and build a package so I'll get to it as
soon as I can.

Ian
Comment 1 RHEL Product and Program Management 2008-09-24 16:24:21 EDT
This request was evaluated by Red Hat Product Management for inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux maintenance release.  Product Management has requested
further review of this request by Red Hat Engineering, for potential
inclusion in a Red Hat Enterprise Linux Update release for currently deployed
products.  This request is not yet committed for inclusion in an Update
release.
Comment 9 errata-xmlrpc 2009-05-18 16:31:03 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2009-1010.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.