Bug 465840 - /etc/dat.conf still used when running dapltest / dtest (should be /etc/ofed/dat.conf)
/etc/dat.conf still used when running dapltest / dtest (should be /etc/ofed/d...
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: dapl (Show other bugs)
All Linux
medium Severity medium
: rc
: ---
Assigned To: Doug Ledford
Martin Jenner
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2008-10-06 13:29 EDT by Mehdi Bozzo-Rey
Modified: 2009-01-20 16:41 EST (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2009-01-20 16:41:05 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Mehdi Bozzo-Rey 2008-10-06 13:29:01 EDT
Description of problem:

/etc/dat.conf still used when running dapltest / dtest

Version-Release number of selected component (if applicable):

RHEL 52 / dapl-2.0.7-2.el5 / dapl-utils-2.0.7-2.el5

How reproducible: always

Steps to Reproduce:
1. run dapltest or dtest

[root@compute-00-02 ~]# dapltest
DT_cs_Server: Could not open ofa-v2-ib0 (DAT_PROVIDER_NOT_FOUND DAT_NAME_NOT_REGISTERED)
DT_cs_Server (ofa-v2-ib0):  Exiting.
[root@compute-00-02 ~]# dtest
4607 Running as server - ofa-v2-ib0

2. copy /etc/ofed/dat.conf 

[root@compute-00-02 ~]# cp /etc/ofed/dat.conf /etc/

3. try again : 

[root@compute-00-02 ~]# dtest
4615 Running as server - ofa-v2-ib0
dapls_ib_open_hca failed 120000
4615: Error Adaptor open: DAT_INVALID_ADDRESS
[root@compute-00-02 ~]# dapltest
dapls_ib_open_hca failed 120000
DT_cs_Server: Could not open ofa-v2-ib0 (DAT_INVALID_ADDRESS )
DT_cs_Server (ofa-v2-ib0):  Exiting.

And with debug enabled:

export DAT_DBG_TYPE=0xffff
export DAPL_DBG_TYPE=0xffff
I got the following output:
DAT Registry: Started (dat_init)
DAT Registry: static registry file </etc/dat.conf>
[root@compute-00-02 network-scripts]# which dapltest
[root@compute-00-02 network-scripts]# rpm -qf /usr/bin/dapltest
[root@compute-00-02 network-scripts]# cat /etc/redhat-release
Red Hat Enterprise Linux Server release 5.2 (Tikanga)

Actual results:

fail with error. Best case is DAT_INVALID_ADDRESS, which should indicate ibX interface has no IP, but this is not the case.

Expected results:

[root@dr08 ~]# dapltest
<Dapltest: Service Point Ready - OpenIB-cma

Additional info:
Comment 1 Mehdi Bozzo-Rey 2008-10-06 22:45:45 EDT
workaround: export DAT_OVERRIDE=/etc/ofed/dat.conf
Comment 5 Gurhan Ozen 2008-10-14 16:19:16 EDT
# dapltest 
DAT Registry: Started (dat_init)
DAT Registry: static registry file </etc/ofed/dat.conf>
Comment 6 Gurhan Ozen 2008-10-15 08:28:00 EDT
I forgot to mention that this is fixed in 5.3 packages. When available, please upgrade.
Comment 8 errata-xmlrpc 2009-01-20 16:41:05 EST
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.