Bug 466058 - Connection with BCM4318 is very brittle and only on very short distance
Connection with BCM4318 is very brittle and only on very short distance
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
rawhide
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: John W. Linville
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-10-07 19:25 EDT by Matěj Cepl
Modified: 2008-11-25 09:18 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-11-25 09:18:26 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
stdout of dmesg (34.75 KB, text/plain)
2008-10-07 19:25 EDT, Matěj Cepl
no flags Details

  None (edit)
Description Matěj Cepl 2008-10-07 19:25:04 EDT
Created attachment 319705 [details]
stdout of dmesg

Description of problem:
This is a followup on bug 464294 this time in Rawhide. I actually could make connection working (yuhuuuu!!!), unfortunately only very short distance (like 5 m or so), much shorter distance than what I could do with the same computer and the same wifi card (and ndiswrapper) under F8.

Is there any hope that my wife wouldn't have to sit on the ground in a hallway (which is the only place I get the connection right now), but could move to the kitchen and to the table ?

Version-Release number of selected component (if applicable):
2.6.27-0.392.rc8.git7.fc10.i686

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1.get connection to the WEP encrypted wifi network
2.
3.
  
Actual results:
works only on very short distance (3m?) and is very brittle

Expected results:
solid as a rock in all reasonable distances (or at least in all places, where other wifis get the connection).

Additional info:
Comment 1 John W. Linville 2008-10-08 08:58:30 EDT
Honestly, there have been very few b43 changes to 2.6.27 in months -- and none of those look likely to cause this sort of problem.  Ditto for the rate scaling algorithms.  Are you 100% positive that there is nothing wrong with the hardware itself?

Could you try manually setting a lower rate?

   iwconfig wlan0 rate 11M fixed

Does that improve the reliability?  Feel free to try something lower (e.g. 5.5M) as well.
Comment 2 Matěj Cepl 2008-10-19 18:46:29 EDT
Didn't help (as noticed on IRC), but in meantime it sometimes works -- will investigate further and let you know.
Comment 3 Matěj Cepl 2008-11-25 09:18:26 EST
Hmm, more or less works. Will reopen if necessary.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.