Bug 466230 - ibus doesn't work with en_US.UTF-8 locale
ibus doesn't work with en_US.UTF-8 locale
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: ibus (Show other bugs)
rawhide
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Peng Huang
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-10-09 06:03 EDT by Akira TAGOH
Modified: 2008-10-09 06:50 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-10-09 06:50:47 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Akira TAGOH 2008-10-09 06:03:12 EDT
Description of problem:
No engines on the menu nor ctrl+space doesn't take any action.

Version-Release number of selected component (if applicable):
ibus-0.1.1.20081006

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1.run gedit with GTK_IM_MODULE=ibus LANG=en_US.UTF-8
2.
3.
Comment 1 Peng Huang 2008-10-09 06:22:44 EDT
I can not reproduce this problem.
I guess gedit does not use ibus im module. Could you try select ibus im module from im menu?
You can enable the im menu by changing the value of /desktop/gnome/interface/show_input_method_menu  in gconf-editor.
Comment 2 Akira TAGOH 2008-10-09 06:50:47 EDT
Doh, my fault. it was just working through XIM and im-xim isn't choosen for en_US locale automatically. it works fine after installing ibus-gtk and also specifying GTK_IM_MODULE=xim explicitly. thanks.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.