Bug 470031 - ipmitool missing "Get User Payload Access Command"
ipmitool missing "Get User Payload Access Command"
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: OpenIPMI (Show other bugs)
5.3
All Linux
medium Severity medium
: rc
: ---
Assigned To: Jan Safranek
BaseOS QE
:
Depends On:
Blocks: 470032
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-11-05 06:58 EST by Karel Volný
Modified: 2009-09-02 05:59 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-09-02 05:59:21 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHEA-2009:1312 normal SHIPPED_LIVE OpenIPMI bug fix and enhancement update 2009-09-01 06:23:54 EDT

  None (edit)
Description Karel Volný 2008-11-05 06:58:22 EST
Description of problem:
ipmitool is missing the possibility of determining the settings that were set by the "sol payload enable/disable" command

Version-Release number of selected component (if applicable):
1.8.10

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1. ipmitool sol payload enable 1 1
2. ipmitool sol payload get 1 1
  
Actual results:
[root@tornado ~]# ipmitool sol payload enable 1 1
[root@tornado ~]# ipmitool sol payload get 1 1
SOL Commands: info [<channel number>]
              set <parameter> <value> [channel]
              payload <enable|disable> [channel] [userid]
              activate [<usesolforkeepalive|nokeepalive>]
              deactivate
              looptest [<loop times>] [<loop interval(in ms)>]

Expected results:
[root@tornado ~]# ipmitool sol payload enable 1 1
Enabling SOL payload for user 1 on channel 1
[root@tornado ~]# ipmitool sol payload get 1 1
SOL payload for user 1 on channel 1 is ENABLED

Additional info:
this was an additional issue raised in bug #224142, see the end of the comment #12 to that bug, but it was not fixed as it was not a subject of that bug

see IPMI spec chapter 24.7
Comment 2 Jan Safranek 2009-01-12 03:27:45 EST
The patch was accepted.
Comment 4 Jan Safranek 2009-03-16 10:22:37 EDT
This bug is fixed by rebase to ipmitool-1.8.11
Comment 8 Jan Safranek 2009-07-17 09:30:08 EDT
patch sent upstream: http://thread.gmane.org/gmane.comp.hardware.ipmitool.devel/1272
Comment 12 errata-xmlrpc 2009-09-02 05:59:21 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHEA-2009-1312.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.