Bug 470926 - RS780 fail to restore text mode on VT switch or X server exit.
RS780 fail to restore text mode on VT switch or X server exit.
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-ati (Show other bugs)
10
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Dave Airlie
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-11-10 16:37 EST by Yanko Kaneti
Modified: 2009-03-10 15:58 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-03-10 15:58:00 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Xorg log (48.94 KB, text/plain)
2008-11-10 16:37 EST, Yanko Kaneti
no flags Details

  None (edit)
Description Yanko Kaneti 2008-11-10 16:37:05 EST
Created attachment 323119 [details]
Xorg log

runlevel 3, startx
on VT switch X->console or X server exit the monitor remains blank (no input). The machine and console itself are still active, in the case of VT switch one ca go back to working graphics mode on tty7.

Xorg log attached
Comment 1 Yanko Kaneti 2008-11-10 16:38:35 EST
xorg-x11-drv-ati-6.9.0-44.fc10.x86_64
xorg-x11-server-Xorg-1.5.2-12.fc10.x86_64
Comment 2 Matěj Cepl 2008-11-10 19:38:33 EST
(In reply to comment #0)
> one can go back to working graphics mode on tty7.

Don't understand to this end -- are you running two Xorg sessions on one computer via startx on different VTs?
Comment 3 Yanko Kaneti 2008-11-10 20:03:16 EST
No. startx - VT swtich -> (no output to VGA) - VT switch back to X and VGA working)
Comment 4 Bug Zapper 2008-11-26 00:09:36 EST
This bug appears to have been reported against 'rawhide' during the Fedora 10 development cycle.
Changing version to '10'.

More information and reason for this action is here:
http://fedoraproject.org/wiki/BugZappers/HouseKeeping
Comment 5 Gustav 2009-01-11 09:59:04 EST
I believe I have the same problem.  Text mode is fine during boot up, but, once it switches to the GUI I can not display any of the VT's.  My monitor gives the error "video mode not supported".

Similarly when shutting down the system, I get the same error message from my monitor until the system turns off.

From Xorg.0.log I am using X.Org X Server 1.5.3 (Release Date: 5 November 2008) and my graphics card is an (onboard) ATI Technologies Inc Radeon HD 3200 Graphics rev 0
Comment 6 Yanko Kaneti 2009-03-10 15:58:00 EDT
This was apparently fixed somewhere in between the rawhide ati updates
Closing.
kernel-2.6.29-0.218.rc7.git2.fc11.x86_64
xorg-x11-drv-ati-6.11.0-6.fc11.x86_64
xorg-x11-server-Xorg-1.6.0-9.fc11.x86_64

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.