Bug 473448 - "make mockbuild" misses fedora-11-i386.cfg, fails in packages' CVS devel/ dirs
"make mockbuild" misses fedora-11-i386.cfg, fails in packages' CVS devel/ dirs
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: mock (Show other bugs)
rawhide
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: David Cantrell
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-11-28 10:53 EST by Hans Ulrich Niedermann
Modified: 2013-01-09 23:56 EST (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-11-28 12:33:39 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Hans Ulrich Niedermann 2008-11-28 10:53:02 EST
Description of problem:

  With a stock install of mock (i.e. using the /etc/mock/
  contents from the mock RPM), you cannot run "make mockbuild"
  in any packages' "devel/" directory:

    $ make mockbuild
    [...]
    ERROR: Could not find required config file: /etc/mock/fedora-11-i386.cfg
    make: *** [mockbuild] Error 1
    $

  The workaround is

    # cd /etc/mock
    # ln -s fedora-rawhide-i386.cfg fedora-11-i386.cfg

Version-Release number of selected component (if applicable):

  mock-0.9.13-1.fc9.noarch

How reproducible:

  100%

Steps to Reproduce:
1. Check out any Fedora packages' CVS
2. cd $PACKAGE/devel
3. make mockbuild
  
Actual results:

  ERROR: Could not find required config file: /etc/mock/fedora-11-i386.cfg
  make: *** [mockbuild] Error 1

Expected results:

  A finished RPM build in the mock chroot.

Additional info:

  There are symlinks in /etc/mock like

    fedora-devel-i386.cfg -> fedora-rawhide-i386.cfg

  which might or might not have been added earlier to fix
  this issue with an older version of the CVS build scripts.

  This issue could also be fixed in the CVS build scripts.
Comment 1 Jesse Keating 2008-11-28 12:33:39 EST
It should be fixed in the build scripts.
Comment 2 Hans Ulrich Niedermann 2008-11-28 13:56:56 EST
Filed as bug 473479 against buildsystem, as reassigning component did not appear to work.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.