Bug 48770 - db->verify: No space left on device in install.log
db->verify: No space left on device in install.log
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: anaconda (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Matt Wilson
Brock Organ
: 48916 49606 (view as bug list)
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2001-07-11 11:43 EDT by Brian Brock
Modified: 2010-10-23 03:58 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2001-07-22 00:14:15 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Brian Brock 2001-07-11 11:43:51 EDT
Description of Problem:
A full install of qa0711.0 on x86 results in an install.log that ends with
a complaint about lack of diskspace:

Installing ytalk.
Installing zsh.
db3 error(28) from db->verify: No space left on device

(end of /tmp/install.log)

there's no obvious problem with disk space, after, before, or during
install however.  `df -k` reports:

[root@test113:/tmp]# df -k
Filesystem           1k-blocks      Used Available Use% Mounted on
/dev/sdc1             17244500   2779068  13589452  17% /
/dev/sda1                49558     12904     34095  28% /boot

produced by a GUI CD-ROM install
Comment 1 Michael Fulbright 2001-07-11 19:05:59 EDT
Unknown rpm transaction issue I think - matt?
Comment 2 Brock Organ 2001-07-12 16:14:37 EDT
*** Bug 48916 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 3 Glen Foster 2001-07-13 15:45:14 EDT
This defect considered MUST-FIX for Fairfax gold-release.
Comment 4 Pekka Savola 2001-07-21 10:46:41 EDT
Similar error message, but with beta2 upgrade (in "Finding packages to upgrade")
#49606 for details.
Comment 5 Pekka Savola 2001-07-21 11:47:16 EDT
Additional note:  I also got the same message in upgrade.log, package
Comment 6 Jeremy Katz 2001-07-22 00:14:06 EDT
*** Bug 49606 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 7 Jeremy Katz 2001-07-22 00:16:23 EDT
Was an issue with rpm's internal configuration.  Should be fixed in trees built
with rpm >= rpm-4.0.3-0.70

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.