Bug 494065 - tomboy-0.14.0-1.fc11.x86_64 segfaults
tomboy-0.14.0-1.fc11.x86_64 segfaults
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: tomboy (Show other bugs)
rawhide
All Linux
low Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Ray Strode [halfline]
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2009-04-03 19:45 EDT by Rudd-O DragonFear
Modified: 2009-04-04 21:44 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-04-04 21:44:45 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Rudd-O DragonFear 2009-04-03 19:45:22 EDT
If tomboy is started but gconf was not running, gconf is never launched and the following stacktrace is produced.  It bears to note that starting up an app which does succeed in autostarting gconf (such as, gconf-editor for example), tomboy starts normally afterwards.

~/Projects/RPM@karen α:
rpm -q tomboy          
tomboy-0.14.0-1.fc11.x86_64

~/Projects/RPM@karen α:
rpm -V tomboy          

~/Projects/RPM@karen α:
tomboy                 

(/usr/lib64/tomboy/Tomboy.exe:21650): GLib-GObject-CRITICAL **: gtype.c:2458: initialization assertion failed, use IA__g_type_init() prior to this function                                                                                                         

(/usr/lib64/tomboy/Tomboy.exe:21650): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_new: assertion `G_TYPE_IS_OBJECT (object_type)' failed

(/usr/lib64/tomboy/Tomboy.exe:21650): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_ref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed
Stacktrace:                                                                                                          

  at (wrapper managed-to-native) GConf.Client.gconf_client_get_default () <0x0005a>
  at (wrapper managed-to-native) GConf.Client.gconf_client_get_default () <0xffffffff>
  at GConf.Client..ctor () <0x0004b>                                                  
  at Tomboy.GConfPreferencesClient..ctor () <0x00027>                                 
  at Tomboy.GnomeFactory.CreatePreferencesClient () <0x0001f>                         
  at Tomboy.Services..cctor () <0x0006b>                                              
  at (wrapper runtime-invoke) object.runtime_invoke_void (object,intptr,intptr,intptr) <0xffffffff>
  at Tomboy.Application.Initialize (string,string,string,string[]) <0xffffffff>                    
  at Tomboy.Application.Initialize (string,string,string,string[]) <0x0001c>                       
  at Tomboy.Tomboy.Main (string[]) <0x000af>                                                       
  at (wrapper runtime-invoke) Tomboy.Tomboy.runtime_invoke_void_object (object,intptr,intptr,intptr) <0xffffffff>

Native stacktrace:

        /usr/lib64/libmono.so.0 [0x7f47c79e1f8c]
        /usr/lib64/libmono.so.0 [0x7f47c7a1673f]
        /lib64/libpthread.so.0 [0x7f47c6e5af20] 
        /usr/lib64/libgconf-2.so.4 [0x7f47bbde7ee1]
        /usr/lib64/libgconf-2.so.4(gconf_client_get_default+0xc4) [0x7f47bbdeac24]
        [0x41d4890a]                                                              

Debug info from gdb:

warning: Unable to open "librpm.so" (librpm.so: no se puede abrir el fichero del objeto compartido: No existe el fichero o el directorio), missing debuginfos notifications will not be displayed                                                                   
Missing separate debuginfo for /usr/bin/mono                                                                                      
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/d1/2fd1cd35be2e951c73e75c32a152ad1127faf5.debug              
Missing separate debuginfo for /usr/lib64/libmono.so.0                                                                            
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/12/1b92c25eca111826a88ca66af9883af7a3ee52.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libgthread-2.0.so.0                                                                         
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/68/695f1d2835f447bec34cf04e1e10f216ff817a.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libglib-2.0.so.0                                                                            
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/f4/6d91214e4c11134277378b89b58c28e357c3db.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/librt.so.1                                                                                  
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/86/5583702dd97c76020b268021bf10aa0aeb31cd.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libdl.so.2                                                                                  
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/5c/e0133a6c1c71ef29a8d1e90f7eaa1482fcdae0.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libpthread.so.0                                                                             
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/53/2524099f1cc3c9046c3be2232285df96690ab4.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libm.so.6                                                                                   
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/af/bfd867129b74007e7703fb764d9f64ae9d9b88.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libc.so.6                                                                                   
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/5c/8c39511c5cf85a31e4e3197f7534b3e75452bc.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libgcc_s.so.1                                                                               
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/7f/d891256a5c134ae6f24025cd0ecc2fa35853e6.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/ld-linux-x86-64.so.2                                                                        
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/80/cd388187fcd6bb954b65f850cf68388db8ee02.debug              
Missing separate debuginfo for /usr/lib64/gconv/ISO8859-1.so                                                                      
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/b5/c2c5b6a2789217e1aad454c4aefac217efd2a8.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libnss_files.so.2                                                                           
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/17/a754fc1e84cfdc3fa93a541ab050e9c3b9f588.debug              
Missing separate debuginfo for /usr/lib64/libMonoPosixHelper.so                                                                   
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/42/073564cad1aa1c18dd8aea9186290e7bd3d74d.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libz.so.1                                                                                   
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/23/3e6b14989550b3864a4ed9bb6cb0f1950efe40.debug              
Missing separate debuginfo for /usr/lib64/libgconf-2.so.4                                                                         
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/b0/71f2abb2985cb537b5519741b64d3b5b1cfdb8.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libgmodule-2.0.so.0                                                                         
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/f0/25a661d4b500d151aab3f8fdb3afdc2586ff07.debug              
Missing separate debuginfo for /usr/lib64/libORBit-2.so.0                                                                         
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/2a/9ef1b1905f8a94139f9ddd8ba23f61263df37f.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libdbus-1.so.3                                                                              
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/0c/c8fae6c0a32e5b54041a3ab7c88ed89ba651d2.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libgobject-2.0.so.0                                                                         
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/eb/e271cae8b998e006c657fc00f98f09bf62d757.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libcap.so.2                                                                                 
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/bc/41c28532ee76a3b6984487a301ca66ceafbe86.debug              
Missing separate debuginfo for /lib64/libattr.so.1                                                                                
Try: yum --enablerepo='*-debuginfo' install /usr/lib/debug/.build-id/ff/936ffb63612078fe13dedb624250791409ea9b.debug              
[Thread debugging using libthread_db enabled]                                                                                     
[New Thread 0x7f47c0b2b910 (LWP 21652)]                                                                                           
[New Thread 0x7f47c7f85910 (LWP 21651)]                                                                                           
0x00007f47c6e59e4b in read () from /lib64/libpthread.so.0                                                                         
  3 Thread 0x7f47c7f85910 (LWP 21651)  0x00007f47c6e5a671 in nanosleep () from /lib64/libpthread.so.0                             
  2 Thread 0x7f47c0b2b910 (LWP 21652)  0x00007f47c6e59181 in sem_wait () from /lib64/libpthread.so.0                              
* 1 Thread 0x7f47c8000730 (LWP 21650)  0x00007f47c6e59e4b in read () from /lib64/libpthread.so.0                                  

Thread 3 (Thread 0x7f47c7f85910 (LWP 21651)):
#0  0x00007f47c6e5a671 in nanosleep () from /lib64/libpthread.so.0
#1  0x00007f47c7ac29d2 in ?? () from /usr/lib64/libmono.so.0      
#2  0x00007f47c6e5287a in start_thread () from /lib64/libpthread.so.0
#3  0x00007f47c693a85d in clone () from /lib64/libc.so.6             
#4  0x0000000000000000 in ?? ()                                      

Thread 2 (Thread 0x7f47c0b2b910 (LWP 21652)):
#0  0x00007f47c6e59181 in sem_wait () from /lib64/libpthread.so.0
#1  0x00007f47c7a4ccac in ?? () from /usr/lib64/libmono.so.0     
#2  0x00007f47c7a6de6b in ?? () from /usr/lib64/libmono.so.0     
#3  0x00007f47c7adcc9b in ?? () from /usr/lib64/libmono.so.0     
#4  0x00007f47c7aff60e in ?? () from /usr/lib64/libmono.so.0     
#5  0x00007f47c6e5287a in start_thread () from /lib64/libpthread.so.0
#6  0x00007f47c693a85d in clone () from /lib64/libc.so.6             
#7  0x0000000000000000 in ?? ()                                      

Thread 1 (Thread 0x7f47c8000730 (LWP 21650)):
#0  0x00007f47c6e59e4b in read () from /lib64/libpthread.so.0
#1  0x00007f47c79e2144 in ?? () from /usr/lib64/libmono.so.0 
#2  0x00007f47c7a1673f in ?? () from /usr/lib64/libmono.so.0 
#3  <signal handler called>                                  
#4  0x00007f47bbde7ee1 in ?? () from /usr/lib64/libgconf-2.so.4
#5  0x00007f47bbdeac24 in gconf_client_get_default () from /usr/lib64/libgconf-2.so.4
#6  0x0000000041d4890a in ?? ()                                                      
#7  0x00007fffd00298a0 in ?? ()                                                      
#8  0x00007f47c80006f8 in ?? ()                                                      
#9  0x0000000001f535e8 in ?? ()                                                      
#10 0x0000000000000001 in ?? ()                                                      
#11 0x0000000001f23318 in ?? ()                                                      
#12 0x00007fffd00295d0 in ?? ()                                                      
#13 0x00007fffd0029490 in ?? ()                                                      
#14 0x0000000001f3bad0 in ?? ()                                                      
#15 0x0000000001f535e8 in ?? ()                                                      
#16 0x0000000000000001 in ?? ()                                                      
#17 0x00007f47c049bfc0 in ?? ()                                                      
#18 0x0000000041d4875c in ?? ()                                                      
#19 0x00007f47c049bfe0 in ?? ()
#20 0x0000000041d48710 in ?? ()
#21 0x00007f47c0494bd0 in ?? ()
#22 0x0000000041d486b8 in ?? ()
#23 0x0000000001f53bf8 in ?? ()
#24 0x0000000041d48690 in ?? ()
#25 0x00007f47c049bfc0 in ?? ()
#26 0x0000000041d48670 in ?? ()
#27 0x0000000041d40000 in ?? ()
#28 0x00007f47c049bfe0 in ?? ()
#29 0x00007fffd00295d0 in ?? ()
#30 0x0000000041d471bc in ?? ()
#31 0x0000030800001033 in ?? ()
#32 0x0000000041d403a2 in ?? ()
#33 0x0000000000000000 in ?? ()

=================================================================
Got a SIGSEGV while executing native code. This usually indicates
a fatal error in the mono runtime or one of the native libraries
used by your application.
=================================================================

Abortado

~/Projects/RPM@karen α:
Comment 1 Matthias Clasen 2009-04-04 21:44:45 EDT
fixed in gnome-sharp-2.24.0-3

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.