Bug 55431 - autofs will not mount yp table
autofs will not mount yp table
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: autofs (Show other bugs)
7.2
i686 Linux
high Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Nalin Dahyabhai
Brock Organ
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2001-10-30 21:39 EST by Chris Croswhite
Modified: 2007-03-26 23:49 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-03-19 16:38:01 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Chris Croswhite 2001-10-30 21:39:11 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.77 [en] (X11; U; Linux 2.4.3-2.10.1smp i686)

Description of problem:
I have four RH7.2 installs none are able to mount via autofs a yptable,
auto.mail, although auto.master is loaded.  Contents of auto.master:
/home	auto.master	--timeout=30
/var/spool/mail	auto.mail	--timeout=30

auto.master looks like this:
*	192.168.1.13:/vol/vol0/home/&
auto.home looks like this:
*	192.168.1.5:/var/spool/mail/&

The home directories are mounted correctly, but not the mail dirs.
Here is the output from "/sbin/service autofs status":

Configured Mount Points:
------------------------
/usr/sbin/automount --timeout 30 /home yp auto.home 
rsize=8192,wsize=8192,soft
/usr/sbin/automount --timeout 30 /var/spool/mail yp auto.mail 
rsize=8192,wsize=8192,soft

Active Mount Points:
--------------------
/usr/sbin/automount --timeout 30 /home yp auto.home
rsize=8192,wsize=8192,soft
/usr/sbin/automount --timeout 30 /var/spool/mail yp auto.mail
rsize=8192,wsize=8192,soft
[root@lws002 root]# 

However, mount shows this:
[root@lws002 root]# mount
/dev/hda3 on / type ext3 (rw)
none on /proc type proc (rw)
usbdevfs on /proc/bus/usb type usbdevfs (rw)
/dev/hda1 on /boot type ext3 (rw)
none on /dev/pts type devpts (rw,gid=5,mode=620)
none on /dev/shm type tmpfs (rw)
automount(pid839) on /home type autofs
(rw,fd=5,pgrp=839,minproto=2,maxproto=3)
us001:/music on /mnt/music type nfs
(rw,nosuid,nodev,soft,rsize=8192wsize=8192,addr=192.168.1.20)
192.168.1.13:/vol/vol0/home/vparkhe on /home/vparkhe type nfs
(rw,addr=192.168.1.13)
192.168.1.13:/vol/vol0/home/chrisc on /home/chrisc type nfs
(rw,addr=192.168.1.13)
192.168.1.13:/vol/vol0/home/code on /home/code type nfs
(rw,addr=192.168.1.13)
automount(pid32615) on /home type autofs
(rw,fd=5,pgrp=32615,minproto=2,maxproto=3)
192.168.1.13:/vol/vol0/home/vparkhe on /home/vparkhe type nfs
(rw,rsize=8192,wsize=8192,soft,addr=192.168.1.13)
192.168.1.13:/vol/vol0/home/chrisc on /home/chrisc type nfs
(rw,rsize=8192,wsize=8192,soft,addr=192.168.1.13)
192.168.1.13:/vol/vol0/home/dev on /home/dev type nfs
(rw,rsize=8192,wsize=8192,soft,addr=192.168.1.13)
automount(pid16071) on /home type autofs
(rw,fd=5,pgrp=16071,minproto=2,maxproto=3)
automount(pid16101) on /var/spool/mail type autofs
(rw,fd=5,pgrp=16101,minproto=2,maxproto=3)
192.168.1.13:/vol/vol0/home/vparkhe on /home/vparkhe type nfs
(rw,rsize=8192,wsize=8192,soft,addr=192.168.1.13)
192.168.1.13:/vol/vol0/home/chrisc on /home/chrisc type nfs
(rw,rsize=8192,wsize=8192,soft,addr=192.168.1.13)
[root@lws002 root]# 

I have mounted the drive directly with no problems (mount -t nfs...).

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.RH7.2
2.yp
3.autofs
	

Expected Results:  Should mount auto.mail

Additional info:

RH6.2 and other clients (sun, hp) are able to mount this drive via the yp
tables

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.