Bug 55579 - doesn't understand the LABEL= directive in /etc/fstab
Summary: doesn't understand the LABEL= directive in /etc/fstab
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: linuxconf
Version: 7.2
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Nalin Dahyabhai
QA Contact: David Lawrence
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2001-11-02 12:11 UTC by Alan Hourihane
Modified: 2007-04-18 16:37 UTC (History)
1 user (show)

(edit)
Clone Of:
(edit)
Last Closed: 2006-02-21 18:48:13 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Alan Hourihane 2001-11-02 12:11:26 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 4.0)

Description of problem:
When quitting linuxconf, it always asks you to re-mount any filesystems 
with the LABEL= prefix as it appears that LinuxConf doesn't understand 
them.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. edit /etc/fstab with a LABEL= directive
2. run 'linuxconf'
3. quit 'linuxconf'
	

Actual Results:  Directory / was mounted on /dev/sda1, should be LABEL=/
   Executing: /bin/umount /
   Executing: /bin/mount -t ext3 -o exec,dev,suid,rw -L / /


Expected Results:  Linuxconf should just quit gracefully.

Additional info:

Comment 1 Christian Jacobsen 2002-05-23 09:28:54 UTC
I have got the same problem.

What tool can I use for Text-only configuration ? Ist there an better tool ?

Server Compaq ML370, Onboard Array Controler, RH 7.2 minimum install with EXT3 
Filessystem.


/etc/fstab :

LABEL=/                 /                       ext3    defaults        1 1
LABEL=/boot             /boot                   ext3    defaults        1 2
none                    /dev/pts                devpts  gid=5,mode=620  0 0
none                    /proc                   proc    defaults        0 0
none                    /dev/shm                tmpfs   defaults        0 0
LABEL=/var              /var                    ext3    defaults        1 2
/dev/ida/c0d0p2         swap                    swap    defaults        0 0
/dev/cdrom              /mnt/cdrom              iso9660 noauto,owner,kudzu,ro 0
0
/dev/fd0                /mnt/floppy             auto    noauto,owner,kudzu 0 0



Output from linuxconf on exit :

 Directory / was mounted on /dev/ida/c0d0p6, should be LABEL=/            
       Executing: /bin/umount /                                            
       Executing: /bin/mount -t ext3  -o exec,dev,suid,rw -L / /           
  Directory /boot was mounted on /dev/ida/c0d0p1, should be LABEL=/boot    
       Executing: /bin/umount /boot                                        
       Executing: /bin/mount -t ext3  -o exec,dev,suid,rw -L /boot /boot   
  Directory /var was mounted on /dev/ida/c0d0p5, should be LABEL=/var      
       Executing: /bin/umount /var                                         
       Executing: /bin/mount -t ext3  -o exec,dev,suid,rw -L /var /var     
       Changing permissions  of file /etc/shadow from 100400 to 100600     


Comment 2 Brent Fox 2002-06-05 16:14:33 UTC
Closing because we don't ship linuxconf anymore

Comment 3 Red Hat Bugzilla 2006-02-21 18:48:13 UTC
Changed to 'CLOSED' state since 'RESOLVED' has been deprecated.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.