Bug 57267 - tifftopnm negates black and white colors in monochrome tiff file
tifftopnm negates black and white colors in monochrome tiff file
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: netpbm (Show other bugs)
7.1
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Phil Knirsch
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2001-12-07 22:15 EST by pliszka
Modified: 2015-03-04 20:09 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-03-12 09:27:41 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description pliszka 2001-12-07 22:15:03 EST
Description of Problem:
tifftopnm negates black and white colors in monochrome tiff file

Version-Release number of selected component (if applicable):
9.9-5

How Reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. get monochrome tiff file (e.g. from scanimage --mode lineart --format tiff)
2. run: tifftopnm file.tiff file.pnm

Actual Results:
Colors are negated

Expected Results:
Colors are OK.

Additional Information:

Bugzilla succs-the new version does not work with galeon-1.0.1
Comment 1 Phil Knirsch 2002-02-24 12:35:16 EST
Have you given the netpbm-9.14-2 package from 7.2 a try? I faintly remember
something about tiff changes in the changelog, could have been the rawhide
netpbm-9.20-2 package, too though...

Could you give those a try and report if they fix the problem?

Thanks,

Read ya, Phil
Comment 2 pliszka 2002-02-24 15:25:27 EST
Hi!

9.14 from Red Hat 7.2 gives negated black and white.
9.20 from Rawhide prints out:
tifftopnm: writing PBM file
tifftopnm: invalid value for fillorder: 0
and does nothing. 

I exchanged a few e-mails with the author and he fixed it
in 9.23. So no, it does not work with RH7.2/Rawhide.

Jacek
Comment 3 Phil Knirsch 2002-02-24 15:51:00 EST
OK. I planed to update the netpbm package to the latest release anyway in the
next couple of days. I'll let you know via this bugzilla entry when it is ready
to be tested. If you could then verify once again that that version fixes your
bug then i'd greately appreciate it.

Thanks,

Read ya, Phil

PS: Package should be available sometime around Tuesday or Wednesday...
Comment 4 pliszka 2002-02-24 17:31:21 EST
Sure, just let me know when it is availaible. 

Jacek
Comment 5 Phil Knirsch 2002-03-12 09:27:36 EST
OK, took a little longer then expected. I'm currently building the new version,
should appear in rawhide over the next couple of days. I'll close the bug as
soon as it's ready.

Read ya, Phil
Comment 6 Phil Knirsch 2002-03-18 10:37:39 EST
OK, latest package is based on netpbm-9.24 (which should fix the bug). It should
be available soon via rawhide.

Read ya, Phil

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.