Bug 593469 - Qualcomm 3G modem with Gobi driver does not connect
Summary: Qualcomm 3G modem with Gobi driver does not connect
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: ModemManager (Show other bugs)
(Show other bugs)
Version: 13
Hardware: i686 Linux
low
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Dan Williams
QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2010-05-18 21:11 UTC by Dan
Modified: 2010-05-22 03:58 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2010-05-22 03:58:23 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Dan 2010-05-18 21:11:01 UTC
Description of problem:The qualcomm 3G modem in my AAO ZG8 that uses the gobi driver connects to ttyUSB0 but does not load in Network Manager so that it can be accessed. If I boot in to Windows XP first than reboot to F13 it will load and work through Network Manager.


Version-Release number of selected component (if applicable):
modemManager 0.3-13.git20100507.fc13
NetworkManager 0.8.1-0.1.git20100510.fc13
How reproducible:Turn off modem with kill switch, then turn back on there will be no 3G modem listed in network manager. To make work boot in to windows XP load 3G modem and pickup network then reboot in to F13.


Steps to Reproduce:
1.Load in windows XP reboot to F13 modem works.
2.Boot F13 turn on modem log view shows qualcomm usb modem converter attached to ttyUSB0 no connection in network manager.
3.
  
Actual results:modem manager loads Gobi driver but does not make connection.


Expected results: To load in Network-manager so can make connect to mobile broadband network.


Additional info:

Comment 1 Dan Williams 2010-05-20 07:04:13 UTC
Have you installed the gobi_loader program, the udev rules, and the firmware necessary to load the gobi's firmware?

Comment 2 Dan 2010-05-22 03:58:23 UTC
I now have a working Qualcom modem in F13, just needed the gobi_loader and firmware. Now works like it should, and I'll now close this bug report.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.