Bug 601147 - network check should be performed only for the interactive install
network check should be performed only for the interactive install
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: ovirt-node (Show other bugs)
5.5
All Linux
low Severity medium
: rc
: ---
Assigned To: Alan Pevec
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2010-06-07 06:28 EDT by Vivian Bian
Modified: 2016-04-26 10:49 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version: ovirt-node-1.0-46.el5
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Prior to this update, a failed attempt to activate a network interface caused an automatic installation of Red Hat Enterprise Virtualization Hypervisor to fail. With this update, this error no longer occurs, and the installation can now be finished successfully without a working network.
Story Points: ---
Clone Of:
: 611622 (view as bug list)
Environment:
Last Closed: 2011-01-13 13:42:26 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
ovirt.log (77.24 KB, text/plain)
2010-10-13 07:07 EDT, XinSun
no flags Details

  None (edit)
Description Vivian Bian 2010-06-07 06:28:25 EDT
Description of problem:
network check should be performed only for the interactive install , so that when network brought up failed , we can still get installation successfully . Then go to os to re-set others . 

Tried to auto install RHEVH onto iSCSI storage with following parameters ,

linux firstboot local_boot storage_init=scsi:360a9800050334c33424a573530657851 storage_vol=:5::5:5:-1 BOOTIF=eth0

network bring up failed
========================
Configuring network
Network configured successfully
Bringing up loopback interface:  [  OK  ]
Bringing up interface eth0:  [  OK  ]
Bringing up interface eth1:  [  OK  ]
Bringing up interface eth2:  [  OK  ]
Bringing up interface breth0:
Determining IP information for breth0... failed.
[FAILED]
Configure network before registering to RHN.
Automatic installation failed. Please review console messages.
Press Enter to drop to emergency shell.


network bring up succeeded
============================
Configuring network
Network configured successfully
Bringing up loopback interface:  [  OK  ]
Bringing up interface eth0:  [  OK  ]
Bringing up interface eth1:  [  OK  ]
Bringing up interface eth2:  [  OK  ]
Bringing up interface breth0:
Determining IP information for breth0... done.
[  OK  ]
installing the image.
done.
Comment 3 XinSun 2010-10-13 07:07:06 EDT
Check this bug on rhev-hypervisor-5.6(4.el5), do follow steps:
1. Disconnect NIC to network
2. do auto install rhevh on local disk/USB/FC storage
linux firstboot local_boot storage_init=/dev/sda storage_vol=:5::5:5:-1 BOOTIF=eth0

Then you can see eth0 obtain IP address failed, and after it, the installation can be done well.

Configuring network
Network configured successfully
Bringing up loopback interface:  [  OK  ]
Bringing up interface eth0:  [  OK  ]
Bringing up interface eth1:  [  OK  ]
Bringing up interface eth2:  [  OK  ]
Bringing up interface breth0:
Determining IP information for breth0... failed.  [FAILED]

installing the image.


Add the ovirt.log file

So change this bug's status to verified.
Comment 4 XinSun 2010-10-13 07:07:47 EDT
Created attachment 453186 [details]
ovirt.log

Add ovirt.log for fixed
Comment 5 Jaromir Hradilek 2011-01-05 11:52:24 EST
    Technical note added. If any revisions are required, please edit the "Technical Notes" field
    accordingly. All revisions will be proofread by the Engineering Content Services team.
    
    New Contents:
Prior to this update, a failed attempt to activate a network interface caused an automatic installation of Red Hat Enterprise Virtualization Hypervisor to fail. With this update, this error no longer occurs, and the installation can now be finished successfully without a working network.
Comment 7 errata-xmlrpc 2011-01-13 13:42:26 EST
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2011-0148.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.