Bug 608146 - [RHEL6] ahci: fail during IDENTIFY
Summary: [RHEL6] ahci: fail during IDENTIFY
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
(Show other bugs)
Version: 6.0
Hardware: All Linux
low
medium
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: John Feeney
QA Contact: Evan McNabb
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2010-06-25 19:46 UTC by Aristeu Rozanski
Modified: 2013-01-10 08:09 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2010-11-11 16:13:57 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
console log from amd-pence-01.lab.bos.redhat.com (145.64 KB, text/plain)
2010-06-25 19:46 UTC, Aristeu Rozanski
no flags Details
console log from intel-mccreary-02.lab.bos.redhat.com (90.19 KB, text/plain)
2010-06-25 19:46 UTC, Aristeu Rozanski
no flags Details

Description Aristeu Rozanski 2010-06-25 19:46:10 UTC
Created attachment 426973 [details]
console log from amd-pence-01.lab.bos.redhat.com

Description of problem:
on a test kernel with
   http://patchwork.usersys.redhat.com/patch/26073/
during boot time:
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
sr1: scsi-1 drive
ata2.00: qc timeout (cmd 0xec)
ata2.00: failed to IDENTIFY (I/O error, err_mask=0x4)
ata4.00: qc timeout (cmd 0xa1)
ata4.00: failed to IDENTIFY (I/O error, err_mask=0x4)
ata2: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 300)
ata4: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)
ata2.00: qc timeout (cmd 0xec)
ata2.00: failed to IDENTIFY (I/O error, err_mask=0x4)
ata2: limiting SATA link speed to 1.5 Gbps
ata4.00: qc timeout (cmd 0xa1)
ata4.00: failed to IDENTIFY (I/O error, err_mask=0x4)
ata4: limiting SATA link speed to 1.5 Gbps
ata2: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 310)
ata4: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 310)
ata2.00: qc timeout (cmd 0xec)
ata2.00: failed to IDENTIFY (I/O error, err_mask=0x4)
ata4.00: qc timeout (cmd 0xa1)
ata4.00: failed to IDENTIFY (I/O error, err_mask=0x4)
ata2: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 310)
ata4: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 310)

which results on the root fs not being mounted.

Version-Release number of selected component (if applicable):
2.6.32-38-pre

How reproducible:
unknown
machines:
amd-pence-01.lab.bos.redhat.com and intel-mccreary-02.lab.bos.redhat.com

Comment 1 Aristeu Rozanski 2010-06-25 19:46:41 UTC
Created attachment 426974 [details]
console log from intel-mccreary-02.lab.bos.redhat.com

Comment 2 Matthew Garrett 2010-06-25 19:50:58 UTC
Upstream backport managed to result in a hunk ending up in the wrong place.

Comment 4 Matthew Garrett 2010-06-25 19:57:35 UTC
Posted to rhkernel-list

Comment 5 RHEL Product and Program Management 2010-06-25 20:02:53 UTC
This request was evaluated by Red Hat Product Management for inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux major release.  Product Management has requested further
review of this request by Red Hat Engineering, for potential inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux Major release.  This request is not yet committed for
inclusion.

Comment 6 Aristeu Rozanski 2010-07-01 16:25:31 UTC
Patch(es) available on kernel-2.6.32-42.el6

Comment 10 releng-rhel@redhat.com 2010-11-11 16:13:57 UTC
Red Hat Enterprise Linux 6.0 is now available and should resolve
the problem described in this bug report. This report is therefore being closed
with a resolution of CURRENTRELEASE. You may reopen this bug report if the
solution does not work for you.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.