Bug 629410 - QEMU doesn't boot OpenSolaris
QEMU doesn't boot OpenSolaris
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: qemu (Show other bugs)
14
All Linux
low Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Fedora Virtualization Maintainers
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2010-09-01 18:16 EDT by Tobias Mueller
Modified: 2013-01-09 06:39 EST (History)
12 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2012-04-16 09:03:37 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Tobias Mueller 2010-09-01 18:16:55 EDT
Description of problem:
QEMU is not able to boot a OpenSolaris LiveCD

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:


Steps to Reproduce:
1. wget http://www.genunix.org/distributions/indiana/osol-dev-134-x86.iso
2. qemu -cdrom osol-dev-134-x86.iso
3. 
  
Actual results:
hogs cpu

Expected results:
I expected qemu to emulated hardware just fine so that OpenSolaris boots

Additional info:
Neither Schillix not other Solaris based CDs work with the same symptoms
OpenSolaris 2009-06 shows some dots before it returns to GRUB.
Comment 1 Justin M. Forbes 2010-12-07 10:25:09 EST
Thanks for the bug report.  There appears to be issue with the opensolaris partitions being seen.  There was a patch floating around, I will do some testing and see if that fixes things.
Comment 2 David Woodhouse 2012-04-16 09:03:37 EDT
Solaris 11 and OpenIndiana oi_151a both work here in Fedora 16. I think this old bug can be closed.

Although timekeeping is buggered: https://www.illumos.org/issues/1871 and
Solaris CR 7121035

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.