Bug 63109 - getpartinfo fails to collect actual partition data
getpartinfo fails to collect actual partition data
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: sysreport (Show other bugs)
7.3
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Ngo Than
Ben Levenson
:
Depends On:
Blocks: 61901
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-04-10 00:20 EDT by Ben Levenson
Modified: 2007-04-18 12:41 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-04-10 18:26:31 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Ben Levenson 2002-04-10 00:20:27 EDT
Description of Problem:
if you can parse this, here is the output of 'sh -x /usr/bin/sysreport'
<snip>
  + STATUS=Collecting disk partition information:
  + getpartinfo
  ++ /bin/cat /proc/partitions
  ++ /bin/awk '{print $4}'
  ++ /bin/grep /
  ++ /bin/egrep -v 'p[0123456789]$'
  /bin/egrep: /root/grep: No such file or directory
  /bin/egrep: exec: /root/grep: cannot execute: No such file or directory
  ++ /bin/egrep -v '^major|^$'
  /bin/egrep: /root/grep: No such file or directory
  /bin/egrep: exec: /root/grep: cannot execute: No such file or directory
  + raiddevs=
  ++ /bin/cat /proc/partitions
  ++ /bin/egrep -v '^major|^$'
  /bin/egrep: /root/grep: No such file or directory
  /bin/egrep: exec: /root/grep: cannot execute: No such file or directory
  ++ /bin/awk '{print $4}'
  ++ /bin/grep -v /
  ++ /bin/egrep -v '[0123456789]$'
  /bin/egrep: /root/grep: No such file or directory
  /bin/egrep: exec: /root/grep: cannot execute: No such file or directory
  + disks=
  + echo 'fdisk -l output'
  + STATUS=Checking mounted file systems:
  + catifexec /bin/mount
  + echo -n Checking mounted file systems:
<snip>
 
It looks like a scope issue w/ "disks" and "raiddevs". If those variables are
defined outside of the getpartinfo() function, then everything works as 
expected. (ATM, it is too late for me to come up with a more graceful
solution....)

Version-Release number of selected component (if applicable):
sysreport-1.3-1

How Reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1. run sysinfo 
2. check contents of fdisk-l 
3. 

Actual Results:
$cat /tmp/initials.23431/fdisk-l
fdisk -l output
$

Expected Results:
actual output from 'fdisk -l /dev/hda'
Comment 1 Ngo Than 2002-04-12 17:50:02 EDT
it's fixed in 1.3-2
Comment 2 John Flanagan 2004-04-21 21:09:13 EDT
An errata has been issued which should help the problem described in this bug report. 
This report is therefore being closed with a resolution of ERRATA. For more information
on the solution and/or where to find the updated files, please follow the link below. You may reopen 
this bug report if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2004-094.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.