This service will be undergoing maintenance at 00:00 UTC, 2016-09-28. It is expected to last about 1 hours
Bug 63713 - nautilus crashes when X is started
nautilus crashes when X is started
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: nautilus (Show other bugs)
7.2
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Havoc Pennington
Aaron Brown
N/A
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-04-17 15:16 EDT by Need Real Name
Modified: 2007-04-18 12:42 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-04-21 05:53:53 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)
related dotfiles and dirs (23.70 KB, application/octet-stream)
2002-04-19 14:06 EDT, Need Real Name
no flags Details
the whole /tmp, contains an outputfile from strace -f nautilus (24.23 KB, application/octet-stream)
2002-04-19 14:08 EDT, Need Real Name
no flags Details

  None (edit)
Description Need Real Name 2002-04-17 15:16:16 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:0.9.2.1) Gecko/20010901

Description of problem:
Clean install (everything), start gnome - nautilus crashes.

after rm -fr /tmp/* , /tmp/.???* ~/.gconf* ~/.gnome* ~/.nautilus* ~/.X* ~/.ICE
~/.MCOP* and reboot the problem is gone

but it comes back after a few days/hours, have not been able to figure out what
it exactly is that makes it to crash.

Just now it works again but the behaviour is strange, sometimes it just
segfaults and sometimes i get also messages about some insertion failed, four or
five of them (don't find any of them from /var/log or elsewhere at the moment),
sorry but I don't remember them exactly.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Sometimes

Steps to Reproduce:
1.start gnome (either by init 5 or startx)
2.see nautilus die
3.
	

Actual Results:  see description

Expected Results:  no crash

Additional info:

The system as such (os, gnome, etc) is still fully usable, I have not seen
anything else that would not work (the desktop help, yes, but it would be part
of nautilus, right?)
Comment 1 Need Real Name 2002-04-17 15:21:54 EDT
Oh, forgot to mention:
[eteemuj@armada eteemuj]$ up2date -u

Retrieving list of all available packages...
########################################

Removing installed packages from list of updates...
########################################
There are no packages available for update.
None of the packages you requested were found, or they are already updated.
Comment 2 Havoc Pennington 2002-04-17 16:33:03 EDT
When it happens again, maybe you could collect all the configuration directories
in a tar archive and attach them to the bug, so we can reproduce the problem?
Comment 3 Need Real Name 2002-04-19 14:01:41 EDT
Ok, it's down again. These are the messages I get when I try to start it
manually. I'll make a tarball of my .gnome* and some others, including an strace -f


[eteemuj@armada eteemuj]$ nautilus    
Message: Successfully registered
`OAFIID:nautilus_factory:bd1e1862-92d7-4391-963e-37583f0daef3'

GnomeVFS-CRITICAL **: file gnome-vfs-uri.c: line 677
(gnome_vfs_uri_append_string): assertion `uri != NULL' failed.

GnomeVFS-CRITICAL **: file gnome-vfs-uri.c: line 586 (gnome_vfs_uri_unref):
assertion `uri != NULL' failed.

GnomeVFS-CRITICAL **: file gnome-vfs-cancellable-ops.c: line 232
(gnome_vfs_make_directory_for_uri_cancellable): assertion `uri != NULL' failed.

GnomeVFS-CRITICAL **: file gnome-vfs-uri.c: line 586 (gnome_vfs_uri_unref):
assertion `uri != NULL' failed.
Segmentation fault
Comment 4 Need Real Name 2002-04-19 14:06:45 EDT
Created attachment 54644 [details]
related dotfiles and dirs
Comment 5 Need Real Name 2002-04-19 14:08:53 EDT
Created attachment 54645 [details]
the whole /tmp, contains an outputfile from strace -f nautilus
Comment 6 Need Real Name 2002-04-20 11:49:43 EDT
Ahem,

It's working again. I removed yesterday three dirs from my homedir
.nautilus
.gnome/nautilus-scripts
.gconf/apps/nautilus

And today nautilus woke up clean.

Don't know if this helps you, hope so.

Cheers,
/Teemu Junnila
Comment 7 Need Real Name 2002-04-21 05:53:46 EDT
Down again, tried to clean the sam dir, no go. Not much for messages, just the
segfault:
[eteemuj@armada eteemuj]$ nautilus
Segmentation fault

[eteemuj@armada eteemuj]$ nautilus -c
Segmentation fault
/Teemu
Comment 8 Need Real Name 2002-04-26 02:43:42 EDT
I have come to the conclusion that I must have HW problems, I very strongly
suspect that my HD is defect.

Thank you for having patience with me:)

/Teemu

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.