Bug 646208 - eclipse-jdt: Run As JUnit Test always fails with NPE, UNLESS eclipse-pde is installed
eclipse-jdt: Run As JUnit Test always fails with NPE, UNLESS eclipse-pde is i...
Status: CLOSED ERRATA
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: eclipse (Show other bugs)
13
x86_64 Linux
low Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Chris Aniszczyk
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2010-10-24 20:14 EDT by Charles Butterfield
Modified: 2014-07-25 01:53 EDT (History)
6 users (show)

See Also:
Fixed In Version: eclipse-3.5.2-4.fc13
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2010-12-24 19:23:52 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Charles Butterfield 2010-10-24 20:14:32 EDT
Description of problem:
Run As JUnit Test always fails with NPE, UNLESS eclipse-pde is installed.

Version-Release number of selected component (if applicable):
eclipse-jdt.x86_64 - 1:3.5.2-2.fc13

How reproducible: Totally

Steps to Reproduce:
1. Install eclipse-jdt
2. Create any trivial unit test
3. Add suitable junit to Build Path
4. Right click on unit test class and "Run As JUnit Test"
5. Observe dialog saying ... NPE
6. yum install eclipse-pde
7. Observe problem has vanished.
8. yum erase eclipse-pde
9. Surprisingly, the problem does NOT re-appear.  Thats odd.
  
Actual results: see above
Expected results: see above

Additional info:

Initially I was using junit-4.8.2.jar from github.  I then tried /usr/share/java/junit4-4.6.jar with the same results.

Installing eclipse-pde seems to fix the problem.  To make it reappear, you must uninstall all of the eclipse components, then install eclipse-jdt.
Comment 1 Charles Butterfield 2010-10-24 20:18:46 EDT
By the way -- I was certainly not clever enough to figure out the weird work-around.  I saw it referred to in the following http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=240886

I did search the last 5 months of user and devel mail archives, as well as this bugzilla, but found no hits for eclipse and junit.
Comment 2 Alexander Kurtakov 2010-10-25 10:32:36 EDT
Chris, Please take care of this bug.
Comment 3 Fedora Update System 2010-12-15 10:02:58 EST
eclipse-3.5.2-4.fc13 has been submitted as an update for Fedora 13.
https://admin.fedoraproject.org/updates/eclipse-3.5.2-4.fc13
Comment 4 Fedora Update System 2010-12-17 03:34:21 EST
eclipse-3.5.2-4.fc13 has been pushed to the Fedora 13 testing repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.
 If you want to test the update, you can install it with 
 su -c 'yum --enablerepo=updates-testing update eclipse'.  You can provide feedback for this update here: https://admin.fedoraproject.org/updates/eclipse-3.5.2-4.fc13
Comment 5 Fedora Update System 2010-12-24 19:23:44 EST
eclipse-3.5.2-4.fc13 has been pushed to the Fedora 13 stable repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.