Bug 64911 - Evolution mail component crashes when printing with it@euro localization
Evolution mail component crashes when printing with it@euro localization
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: evolution (Show other bugs)
7.3
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jeremy Katz
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-05-14 07:18 EDT by Need Real Name
Modified: 2008-05-01 11:38 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-02-09 21:39:24 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Need Real Name 2002-05-14 07:18:18 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:0.9.9) Gecko/20020408

Description of problem:
Evo crashes when printing. I have tested it with both it@euro and american
english localizations. Only in it@euro crashes.
For printing I mean clicking on the printer icon after an e-mail is read. I
think the problem is specific to the mail conponent, though even when I try to
print the summary report I cannot get the page (no crash dialog in this case is
popped up). Contact, instead, are printed fine.

Version-Release number of selected component (if applicable):
evolution-1.0.3-6

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Read an e-mail
2. Click on the printer icon
3. Crash
	

Actual Results:  The mail component crashes, evolution continues to run, but I'm
not able to get mails.

Expected Results:  a nice printed e-mail!

Additional info:

the version number tested is: evolution-1.0.3-6
red hat linux: 7.3 with all updates via up2date
Comment 1 Gerry Tool 2002-07-30 16:23:32 EDT
This is an issue in limbo beta 2.  Whenever I try to print a mail message from
Evolution in either KDE or Gnome, I get a crash (Application "evolution-mail"
(process xxx) has crashed due to a fatal error (SEgmentation fault)).  Printing
from other apps works fine.
Comment 2 Need Real Name 2002-10-02 15:52:18 EDT
I only get this problem with e-mail I receive from one of my co-workers  2
e-mails from him both crash evolotion, but many other e-mail's I've tried work fine.

He uses outlook 2000 or 2002 if it turns out to be important I can check.  Below
is the e-mail source from evolution that crashes evolution:


Return-Path: <ckucharski@tribweb.com>
X-TOLD-SPAM: HTML Email containing embedded comments "<html + [^
        \r\n\t<\>]<!--"... (5.0 points)
X-TOLD-SPAM-COUNT: 12345 (5.0 points)
X-TOLD-Filtered: see http://www.madoverlord.com/projects/told.t
Received: from nw411114 (10.41.1.114) by mail.tribweb.com with ESMTP
        (Eudora Internet Mail Server 3.1.3) for <jbearer@tribweb.com>; Wed, 2 Oct
        2002 15:25:42 -0400
From: "Chris Kucharski" <ckucharski@tribweb.com>
To: "Jeff Bearer" <jbearer@tribweb.com>
Subject: Server specs for message board
Date: Wed, 2 Oct 2002 15:25:07 -0400
Message-ID: <001e01c26a49$6add7390$7201290a@tribweb.com>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="----=_NextPart_000_001F_01C26A27.E3CBD390"
X-Priority: 3 (Normal)
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: Microsoft Outlook, Build 10.0.2627
Importance: Normal
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Evolution-Source: pop://jbearer@mail.tribweb.com/inbox

This is a multi-part message in MIME format.

------=_NextPart_000_001F_01C26A27.E3CBD390
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit

What are the server specs again?  MySQL for database and php?
 
Chris Kucharski
Online Sports Editor
PittsburghLIVE.com 
2002 EPpy Award, Best Online U.S. Newspaper
(724)-772-7318
 

------=_NextPart_000_001F_01C26A27.E3CBD390
Content-Type: text/html; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<html xmlns:o=3D"urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w=3D"urn:sc=
hemas-microsoft-com:office:word" xmlns:st1=3D"urn:schemas-microsoft-com:off=
ice:smarttags" xmlns=3D"http://www.w3.org/TR/REC-html40">

<head>
<META HTTP-EQUIV=3D"Content-Type" CONTENT=3D"text/html; charset=3Dus-ascii"=
>


<meta name=3DProgId content=3DWord.Document>
<meta name=3DGenerator content=3D"Microsoft Word 10">
<meta name=3DOriginator content=3D"Microsoft Word 10">
<link rel=3DFile-List href=3D"cid:filelist.xml@01C26A27.E386B440">
<o:SmartTagType namespaceuri=3D"urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags"
 name=3D"country-region"/>
<o:SmartTagType namespaceuri=3D"urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags"
 name=3D"place"/>
<!--[if gte mso 9]><xml>
 <o:OfficeDocumentSettings>
  <o:DoNotRelyOnCSS/>
 </o:OfficeDocumentSettings>
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
 <w:WordDocument>
  <w:SpellingState>Clean</w:SpellingState>
  <w:GrammarState>Clean</w:GrammarState>
  <w:DocumentKind>DocumentEmail</w:DocumentKind>
  <w:EnvelopeVis/>
  <w:Compatibility>
   <w:BreakWrappedTables/>
   <w:SnapToGridInCell/>
   <w:WrapTextWithPunct/>
   <w:UseAsianBreakRules/>
  </w:Compatibility>
  <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel>
 </w:WordDocument>
</xml><![endif]--><!--[if !mso]>
<style>
st1\:*{behavior:url(#default#ieooui) }
</style>
<![endif]-->
<style>
<!--
 /* Style Definitions */
 p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {mso-style-parent:"";
        margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        mso-pagination:widow-orphan;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman";
        mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}
a:link, span.MsoHyperlink
        {color:blue;
        text-decoration:underline;
        text-underline:single;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {color:purple;
        text-decoration:underline;
        text-underline:single;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal-compose;
        mso-style-noshow:yes;
        mso-ansi-font-size:10.0pt;
        mso-bidi-font-size:10.0pt;
        font-family:Arial;
        mso-ascii-font-family:Arial;
        mso-hansi-font-family:Arial;
        mso-bidi-font-family:Arial;
        color:windowtext;}
span.SpellE
        {mso-style-name:"";
        mso-spl-e:yes;}
@page Section1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in;
        mso-header-margin:.5in;
        mso-footer-margin:.5in;
        mso-paper-source:0;}
div.Section1
        {page:Section1;}
-->
</style>
<!--[if gte mso 10]>
<style>
 /* Style Definitions */=20
 table.MsoNormalTable
        {mso-style-name:"Table Normal";
        mso-tstyle-rowband-size:0;
        mso-tstyle-colband-size:0;
        mso-style-noshow:yes;
        mso-style-parent:"";
        mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
        mso-para-margin:0in;
        mso-para-margin-bottom:.0001pt;
        mso-pagination:widow-orphan;
        font-size:10.0pt;
        font-family:"Times New Roman";}
</style>
<![endif]-->
</head>

<body lang=3DEN-US link=3Dblue vlink=3Dpurple style=3D'tab-interval:.5in'>

<div class=3DSection1>

<p class=3DMsoNormal><font size=3D2 face=3DArial><span style=3D'font-size:1=
0.0pt;
font-family:Arial'>What are the server specs again?<span
style=3D'mso-spacerun:yes'>&nbsp; </span><span class=3DSpellE>MySQL</span> =
for database
and php?<o:p></o:p></span></font></p>

<p class=3DMsoNormal><font size=3D2 face=3DArial><span style=3D'font-size:1=
0.0pt;
font-family:Arial'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>

<p class=3DMsoNormal><font size=3D2 face=3DArial><span style=3D'font-size:1=
0.0pt;
font-family:Arial;mso-no-proof:yes'>Chris Kucharski</span></font><span
style=3D'mso-no-proof:yes'><o:p></o:p></span></p>

<p class=3DMsoNormal><font size=3D2 face=3DArial><span style=3D'font-size:1=
0.0pt;
font-family:Arial;mso-no-proof:yes'>Online Sports Editor</span></font><span
style=3D'mso-no-proof:yes'><o:p></o:p></span></p>

<p class=3DMsoNormal><font size=3D2 face=3DArial><span style=3D'font-size:1=
0.0pt;
font-family:Arial;mso-no-proof:yes'>PittsburghLIVE.com </span></font><span
style=3D'mso-no-proof:yes'><o:p></o:p></span></p>

<p class=3DMsoNormal><font size=3D2 face=3DArial><span style=3D'font-size:1=
0.0pt;
font-family:Arial;mso-no-proof:yes'>2002 EPpy Award, Best Online </span></f=
ont><st1:country-region><st1:place><font
  size=3D2 face=3DArial><span style=3D'font-size:10.0pt;font-family:Arial;m=
so-no-proof:
  yes'>U.S.</span></font></st1:place></st1:country-region><font size=3D2
face=3DArial><span style=3D'font-size:10.0pt;font-family:Arial;mso-no-proof=
:yes'>
Newspaper</span></font><span style=3D'mso-no-proof:yes'><o:p></o:p></span><=
/p>

<p class=3DMsoNormal><font size=3D2 face=3DArial><span style=3D'font-size:1=
0.0pt;
font-family:Arial;mso-no-proof:yes'>(724)-772-7318</span></font><o:p></o:p>=
</p>

<p class=3DMsoNormal><font size=3D3 face=3D"Times New Roman"><span style=3D=
'font-size:
12.0pt'><o:p>&nbsp;</o:p></span></font></p>

</div>

</body>

</html>

------=_NextPart_000_001F_01C26A27.E3CBD390-
Comment 3 Need Real Name 2002-10-02 15:56:42 EDT
Also, I'm using Red Hat 8.0 not 7.3 like the bug was opened for.
Comment 4 Gerry Tool 2002-10-09 15:37:37 EDT
In RH8.0 if I print a plain text message, all is well.  If I print a message
containing HTML, sometimes it prints fine, other times it crashes.  I've looked
at the source in a number of successful/unsuccessful cases and have not been
able to correlate anything with the crash.

If it is helpful, I can attach a pair of successful/unsuccessful messages to
this item.

This makes use of evolution cumbersome.
Comment 5 Jeremy Katz 2003-02-09 21:39:24 EST
Should be fixed with newer gnome-print in rawhide.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.