Bug 65253 - System hangs when loading glx-based progs w/ r128
System hangs when loading glx-based progs w/ r128
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: XFree86 (Show other bugs)
athlon Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Mike A. Harris
David Lawrence
Depends On:
Blocks: 82779
  Show dependency treegraph
Reported: 2002-05-20 18:44 EDT by mtzanidakis
Modified: 2007-04-18 12:42 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2004-06-01 04:51:50 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
XF86Config-4 & XFree86.0.log (8.06 KB, text/plain)
2002-05-20 19:32 EDT, mtzanidakis
no flags Details

  None (edit)
Description mtzanidakis 2002-05-20 18:44:45 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.0rc2) Gecko/20020510

Description of problem:
When loading a game or program that needs glx, system hangs - only mouse moves.
The same thing happens when loading mplayer w/ glx enabled.

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. Enable dri & glx on X
2. load glx program, i.e. glxgears or mplayer

Actual Results:  System crashes, only mouse pointer moves.

Additional info:

The problem occurs with default & gatos (i try the tv-tuner modules...) r128
drivers with any kernel, default & custom, I tried. 2D works fine. Disabling glx
makes the system even more stable (no mplayer crashes). I applied mem=nopentium
arg on grub's setup. 
On the same system Gentoo Linux 1.1a (xfree-4.2.0-r9.ebuild) worked fine with
glx. I also had the same problem with Mandrake 8.2 .

Sys Conf: Duron/800, 512mb sdram on Asus A7V133, ATI All-in-wonder 128 16mb
Comment 1 Mike A. Harris 2002-05-20 19:03:39 EDT
Please attach X server log and config file using the link below.
Comment 2 mtzanidakis 2002-05-20 19:32:27 EDT
Created attachment 58048 [details]
XF86Config-4 & XFree86.0.log
Comment 3 Mike McLean 2003-01-02 13:58:44 EST
This bug has been inappropriately marked MODIFIED. Please review the bug life
cycle information at 

Changing bug status to ASSIGNED.
Comment 4 Michael Fratoni 2003-02-08 22:29:27 EST
If this problem still exists, could the reporter please attach the X server log
and config file to the bug report? The attachment above is unreadable.
Comment 5 Mike A. Harris 2004-06-01 04:51:50 EDT
If this problem is present in Fedora Core 2 using stock Red Hat
supplied kernel and X.org X11 with stock drivers, please open a
fresh bug report and attach a copy of the X server log file and
config file.

RHL 7.x is no longer supported, closing bug as 'WONTFIX'.  

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.