Bug 653091 - Unable To Read Group Information From Repositories. There is a problem with the generation of your install tree
Summary: Unable To Read Group Information From Repositories. There is a problem with t...
Keywords:
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: anaconda
Version: 6.0
Hardware: x86_64
OS: Linux
low
urgent
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Anaconda Maintenance Team
QA Contact: Release Test Team
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2010-11-14 14:08 UTC by shamoorthy
Modified: 2018-11-14 12:32 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2011-06-06 17:46:37 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)
This anaconda.log file was requested for further investigation (7.87 KB, text/plain)
2010-11-15 02:13 UTC, shamoorthy
no flags Details
This syslog file was requested for further investigation (49.20 KB, text/plain)
2010-11-15 02:14 UTC, shamoorthy
no flags Details
This yum.log was requested for further investigation (127 bytes, text/plain)
2010-11-16 22:20 UTC, shamoorthy
no flags Details

Description shamoorthy 2010-11-14 14:08:00 UTC
Description of problem:

The RHEL 6 final DVD fails to install after the step of partitioning, assigning root and swap etc. The error message comes as follows:

Unable To Read Group Information From Repositories. There is a problem with the generation of your install tree. Only 2 buttons, [Exit Installer] and [Retry]
Retry does not work. Exit installer quits the installer.

Version-Release number of selected component (if applicable):

RHEL 6 x86_64 DVD which has been successfully integrity tested.

How reproducible:

Always

Steps to Reproduce:
1.Begin installation
2.Choose partitions for root swap etc.
3.It partitions and formats the HDD.
  
Actual results:

The error message shown in the description is what appears

Expected results:

The installer is supposed to start copying files and complete the installation

Additional info: None

Comment 2 Chris Lumens 2010-11-14 16:46:18 UTC
Please attach /tmp/anaconda.log and /tmp/syslog to this bug report.  Thanks.

Comment 3 shamoorthy 2010-11-15 02:13:46 UTC
Created attachment 460450 [details]
This anaconda.log file was requested for further investigation

Comment 4 shamoorthy 2010-11-15 02:14:42 UTC
Created attachment 460451 [details]
This syslog file was requested for further investigation

Comment 5 Chris Lumens 2010-11-15 18:49:10 UTC
Hm, nothing in the logs is terribly helpful.  Can you explain where you got the DVD?  Did you run media check beforehand?  Is this problem at all reproducible?

Comment 6 shamoorthy 2010-11-16 12:04:33 UTC
Got the x86_64 dvd iso from rhn site as soon as rhel 6 was released.
Iso md5 is ok. Also dvd integrity check while installing is ok. Local
installation media was successfully detected. Then the partitioning is
done properly. Very next step it fails. Always reproducible in my
desktop one year old custom assembled machine with two 500 gig hdds. Is any more
information required ? i am trying to install it on my second disk on
the last two partitions. Thanks.

Comment 7 Chris Lumens 2010-11-16 16:38:27 UTC
Hm, okay.  Could you also include /tmp/yum.log?  After that, I'm not sure where to look next.

Comment 8 shamoorthy 2010-11-16 22:20:08 UTC
Created attachment 460943 [details]
This yum.log was requested for further investigation

The attached yum.log was requested for further investigation.

Comment 9 shamoorthy 2010-11-16 22:24:20 UTC
One more strange thing was observed, there is a network configuration window below the network name assignment button. I opened it and deleted the ethernet interfaces. After that , on clicking the button, I am no longer getting the network configuration window.

I know that this might need to be posted as a new bug. but i thought it might point us in the right direction.

Also, it seems my bios drive order is swapped ( my guess )

Comment 10 David Lehman 2010-12-01 20:31:25 UTC
Please attach /tmp/storage.log from the failed install. Thanks.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.