Bug 6624 - RFE: Prompt for domain for DNS configuration in GUI
RFE: Prompt for domain for DNS configuration in GUI
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
6.1
i386 Linux
low Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Brent Fox
: FutureFeature
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 1999-11-01 19:15 EST by bruce.w.mohler
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Enhancement
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-12-19 15:57:54 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description bruce.w.mohler 1999-11-01 19:15:30 EST
At the point where you're entering the the network
configuration, it never prompts for the domain (to be used
as the value of the domain field in the /etc/resolv.conf).
I didn't check the /etc/resolv.conf file to see if there is
a domain line even defined or not.  It was not clear whether
you wanted the user to put in the fully qualified domain
name and let the installer figure out what the hostname and
domain was or what...

By the way, I REALLY like the new GUI.  Keep up the good
work!
Comment 1 Jay Turner 1999-11-30 10:08:59 EST
This issue has been forwarded to a developer for further action.
Comment 2 Jay Turner 1999-12-06 11:10:59 EST
*** Bug 6739 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 3 Jay Turner 2000-02-08 22:04:59 EST
Issue has been added to a features list for future releases.
Comment 4 Brent Fox 2000-12-19 13:30:11 EST
This is more complicated than it might seem.  I think that this will require a
change to the loader as well because of the way the loader passes the hostname
to the second stage installer.  To me, hostname means the machine name without
the domain name.  So, all parts of the installer should be symmetrical...either
ask for hostname and domain name everywhere (loader, GUI, TUI) or just ask for
hostname and domain name together on one line everywhere.
Comment 5 Brent Fox 2000-12-19 13:42:06 EST
Actually, the loader does not need to be changed.
Comment 6 Brent Fox 2000-12-19 14:24:56 EST
Fixed in CVS.  This was easier than I thought.  This problem still exists in
text mode, but that's another issue that I'll look at later.  
Brock, please verify that this has been implemented correctly.
Comment 7 Brent Fox 2000-12-19 15:58:42 EST
Actually, I have been informed that the hostname entry should always accept a
fully qualified domain name, so I backed out the changes.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.