Bug 68909 - Boot fails after "Calibrating Delay Loop"
Boot fails after "Calibrating Delay Loop"
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
7.1
i686 Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Arjan van de Ven
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-07-15 17:09 EDT by pq
Modified: 2008-08-01 12:22 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-30 11:39:45 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description pq 2002-07-15 17:09:49 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98)

Description of problem:
When I start my system, it always put the same messages on the screen. I cannot 
see the entire list because it has a lot of lines, but in the screen I can see 
that:

Kernel command line: auto BOOT_IMAGE=linux ro root=301 BOOT_FILE=/boot/vmlinuz-
2.4.7-10
Initializing CPU#0
Detected 902.071 MHz processor.
Console: colour VGA+ 80x25
Calibrating delay loop... 1795.68 BogoMIPS
kernel BUG at page_alloc.c:85!
invalid operand: 0000
CPU:	0
EIP:	0010:[<c012e979>]
EFLAGS:	00010286

(...)

 <0>Kernel panic: Attempted to kill the idle task!
In Idle task - not syncing


I tried to boot with mem=256M but the result is the same.

Even if I try to boot from the installation CD-ROM (linux rescue), I get the 
same behavior.


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Turn on the computer
2.
3.
	

Actual Results:  Kernel command line: auto BOOT_IMAGE=linux ro root=301 
BOOT_FILE=/boot/vmlinuz-2.4.7-10
Initializing CPU#0
Detected 902.071 MHz processor.
Console: colour VGA+ 80x25
Calibrating delay loop... 1795.68 BogoMIPS
kernel BUG at page_alloc.c:85!
invalid operand: 0000
CPU:	0
EIP:	0010:[<c012e979>]
EFLAGS:	00010286

(...)

 <0>Kernel panic: Attempted to kill the idle task!
In Idle task - not syncing


Expected Results:  normal boot

Additional info:

My system is a Pentium III 900MHz, with 256Mb memory. 
ASUS TUV4X ACPI motherboard.
Comment 1 Bugzilla owner 2004-09-30 11:39:45 EDT
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem
persists.

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.