Bug 70782 - Input/output error when connecting to imaps servers
Input/output error when connecting to imaps servers
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: evolution (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jeremy Katz
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2002-08-05 02:46 EDT by Daniel Resare
Modified: 2008-05-01 11:38 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2003-01-01 13:41:35 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
output from "openssl s_client -host localhost -port 993" (3.11 KB, text/plain)
2002-08-06 04:10 EDT, Daniel Resare
no flags Details

  None (edit)
Description Daniel Resare 2002-08-05 02:46:00 EDT
Description of Problem:
There seem to be some bad interraction between mozilla-nss and evolution that
causes the connection with some (all?) imaps servers to fail. The error in
evolution is "Server unexcpectedly disconnected: Input/Output error" and when
sniffing the ethernet with ethereal i see the message "TLS Alert (Level: Fatal,
Description: Unknown CA)" be sent from the client to the server

Version-Release number of selected component (if applicable):

How Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. install the imap server end enable the service in /etc/xinetd.d/imaps
2. reload xinetd
3. create a new test account and log into that account
4. start evolution, and enter 'imap', 'use ssl' and 'localhost' in the second
screen of the 'evolution setup assistant'
5. Click on the 'Check for supported types' in the authentication section

Actual Results:
You get the error dialog: "Error while 'Checking Service': Server unexpectedly
dissconnected: Input/output error"

Expected Results:
A certfiacte ok/deny dialog.

Additional Information:
1) I can connect to localhost/imaps with mozilla w/o any problems
2) If you leave the error dialog up for long enough the mail-backend of
evolution crashes (strack trace available upon request)
Comment 1 Jeremy Katz 2002-08-06 03:34:19 EDT
What sort of output do you get if you run

openssl s_client -host my.mail.host -port 993
Comment 2 Daniel Resare 2002-08-06 04:10:46 EDT
Created attachment 69044 [details]
output from "openssl s_client -host localhost -port 993"
Comment 3 Daniel Resare 2003-01-01 13:41:35 EST
I can not reproduce this with evolution as shipped in phoebe
(evolution-1.2.1-2). Closing.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.