Bug 72673 - Listen directive not added for port based virtual host
Listen directive not added for port based virtual host
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Public Beta
Classification: Retired
Component: redhat-config-httpd (Show other bugs)
null
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Phil Knirsch
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-08-26 11:45 EDT by Steve Fox
Modified: 2015-03-04 20:11 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-08-28 09:29:53 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Steve Fox 2002-08-26 11:45:03 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.5 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20020809

Description of problem:
The Listen directive is not added to httpd.conf when setting up a port based
virtual host.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Create a new virtual host
2. Select 'Default Virtual Host' under Host Information
3. Add port 81 for 'All requests on port:'
4. Save changes, restart httpd.
	

Actual Results:  Telneting to port 81 on localhost says access is denied. 

Expected Results:  The tool should have added:

Listen *:81 

to httpd.conf but it did not. Adding this manually fixes the problem.

Additional info:

redhat-config-httpd-1.0.1-11
Comment 1 Steve Fox 2002-08-26 14:01:12 EDT
I just figured out that you need to add the port manually on the "main" tab. It
would be nice if the virtual host editor would do this for you.

Also, I noticed that when I added the second port to the main tab, it did not
include a new line in the config file. So the line looked like:

Listen *:80 Listen *:81

which threw an error when I restarted Apache.
Comment 2 Phil Knirsch 2002-08-28 09:29:47 EDT
Ups, dang. Will check in the next few days and fix.

Read ya, Phil
Comment 3 Phil Knirsch 2002-09-03 08:45:10 EDT
OK, should be fixed in redhat-config-httpd-1.0.1-13

Read ya, Phil

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.